Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit tuto rozmazanou fotku?

Od: mases* odpovědí: 7 změna:

Ahoj nevíte prosím někdo jak opravit takovéto poškození fotky?Mám jich v pc asi pět a byly v pohodě a najednou jsou nečitelné :( Jak se to mohlo stát? A pujdou nějak opravit?

v jiném prohlížeči obrázků je to stejné,jinak všechny fotky v pc jsou v pohodě ale jen ta jedna složka s těmi asi pěti vypadají takto,nebo se napíše že náhled není k dispozici

Děkuji

Jak opravit tuto rozmazanou fotku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Opravit nelze. Jediné co mě napadá, je vyzkoušet podle názvu hledat v PC fotku uloženou buď ještě v nějaké dočasné složce nebo pod. Je důležité hledat ve skrytých a systémových složkách.

praivo*

No pokud je to na HDD, tak osobně bych spíš než nepoškozený soubor hledal malware (Malwarebytes Anti-Malware Free) a chyby na disku (HD Tune Free & CrystalDiskInfo) a případě důlěžité věci překopíroval jinam, než toho zmizí víc...

hodnocení

1x

Jak se to mohlo stát netuším, ale vím, že opravit to nepůjde.

Jedině to vytáhnout z disku neporušený. Jestli by to nějak šlo.

hahanaj*
hodnocení

0x

mně se tohle stalo s fotkami co jsem měla na flešce - myslím, že jsem ji špatně odpojovala a tím se fotky pokazily.

sebod*

Já to říkám pořád...Není nad staré dobré fotky v albu...

stonek*
hodnocení

0x

Opravit to doma nejspíš nepůjde a jestli vůbec tak ve specializovaných podmínkách. Uplně bych to ale nevylučoval, protože se jedná nejspíš o komprimovaný formát u kterého stačí umazat nebo změnit 0.1% obsahu a vše je jinak. Abyste alespoň zhruba věděl o kterou fotku se jedná, napadá mi, že v souoru fotky bývají fotákem uložena metadata, Existují programy, třeba exifreader, které z nich mohou vyčíst náhled (miniaturu).

mases*
hodnocení

Děkuji bohužel to tedy neopravím protože jinou než tuto kopii fotky nemám :( ani ve skrytých souborech

doplněno 27.04.15 17:41:

Tak jsem to zkusil uložit z toho Exif Reader a fotka je už rozpoznatelná ale uloží se jen v rozlišení 160x120 :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]