Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se připojit k wifi přes router přes router

Od: nutt* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám na klasickém PC internet od místního poskytovatele WiFi. A ted sem si zakoupil notebook a chtěl bych na něj také tento internet ale nechci platit dvakrát! Slyśel sem že de nastavit modem (router) tak abych se s notebook ktery ma WiFi pripojil, ale netuším jak se to dělá. Přítelkyni sem to takto nastavoval na modemu od O2 a tam to probehlo bez problemu.

Internet mam prez toto ODKAZ prosím o radu ,nejlépe návod jak to nastavit. Předem Děkuji za odpovědi >>NutT<<

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al*
hodnocení

0x

Už se to tu několikrát řešilo. V podstatě se dá říct asi následující:
Pořiď si WiFi router a ten připoj namísto stávajícího počítače k routeru, který máš od poskytovatele připojení. Nový router musíš nastavit tak, jak je nastaven stávající počítač - pak se bude navenek hlásit jako to původní zařízení. A se svým novým WiFi routerem si vytvoříš podle k němu přiloženého návodu malou domácí síť.

Jak jsem říkal, už se to tu mnohokrát probíralo. Použij místní vyhledávač.

nutt*
hodnocení

Ani sem netusil ze tu neaky vyhledavac je,takze se omlouvam. Ale presto bych to chtel vysvetlit. To co mam je router (nebo ne?) tak proc kupovat dalsi? To se neda pripojit k tomu ktery mam ted?

al*

To, co máš, sice je router, ale ten je dán poskytovatelem a s pravděpodobností hraničící s jistotou je od poskytovatele (tedy k anténě) připojený kabelem a nikoli bezdrátově. Nebo to máš jinak? A tvůj stávající počítač je k tomu routeru připojený kabelem, nebo bezdrátově?

nutt*
hodnocení

momentalne nejsem doma ale na 90% neni od routeru k antene zadny kabel, jo a este me napadlo v routru mam 2 zasuvky na stejny kabel ,jedna je obsazena a vede do klasickeho PC tak kdybych koupil kabel a dal ho do druhe volne zasuvky tak by mi net bezet mel nebo ne?

al*

Podívej, jestli není kabel k anténě, připojuje se router bezdrátově a pak nepotřebuješ ani ten druhý kabel, ale spusť si na noťasu wifinu a zkus se připojit automaticky. Umí to XPéčka i Vista. Pokud to bude chtít heslo a podobné ptákovinky, bude to pravděpodobně stejné, jako to máš u počítače. Ale "zvenku" bude "vidět", že sis do sítě připojil další počítač. Tedy poskytovatel připojení "uvidí" tvůj další zapojený počítač.

Prostě to nejdříve zkus a pak se ozvi.

Jo a pokud jde o tohle, vsadim se, že kabel tam vede a to přewsněji nějaký koax na anténu. Pokud jde o využití LAN2 portu tak ano lze to,ale jen za předpokladu,že ti poskytovatel internetu přidělí ještě jednu ip adresu (což nemusí být zdarma) a bude vědět že máš 2 počítače. když by jsi měl router tak to navenek je stejné jako teď a pod routerem máš třeba 50 počítačů

To co máš neni router (když si přečteš popis tak si dokonce všimneš které režimy umí). Ty potřebuješ něco jako tohle: dvtech.shop.ekatalog.biz/... jednoduše řečeno něco co má anténu,wan port a nějaký/nějaké LAN porty a to je to co potřebuješ (wifi router). Do wan portu zapojíš kabel co ti teď vede do pc a rozhraní wan v nastavení routeru nastavíš tak jak je teď nastavený počítač, počítač pak dáš (můžeš dát, ale rozhodně mu minimálně musíš dát adresu v rozsahu routeru-aby se viděly) aby si adresu bral z dhcp serveru (router) a bude ti to běhat.

Tohle je obecné info co jsi chtěl :) ptej se dále...

Jinak routery jsou i lepší,třebas i s usb kam můžeš dát tiskárnu a tisknout pak ze všech pc, nebo nasdílet disk...

nutt*

ja sem z toho jelen! Koupim si ten router, a co snim udelam pripojim ho nek k tomu co mam ted? Nebo ho za to co mam ted vymenim?

Dyď jsem ti to napsal- router připojíš místo pc (nebo snad pc zapojuješ místo toho ovise? ;) ), čili bude ovislink, router a pc buď v LAN nebo bezdrátově.

Kabel z routeru povede do WAN portu routeru (a router bude nastaven tak jak máš teď počítač),ale to jsem ti taky psal. Doporučuji aby ses prospal a nejelenil a zauvažuj zítra s případným dotazem bez jelena *smich*

al*

Psal jsem ti to já, psal ti to Mav a ještě to najdeš napsané v návodu k tomu routeru. Když selže všechno ostatní, přečti si návod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]