Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nasdílení internetu v chytrém telefonu

Od: zuhud® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Potřebovala bych prosím Vás radu:

Mám kamaráda, a když jedu k němu, nemám internet v mobilu. Myslíte si, že to lze nějak "nasdílet" ten jeho internet, abych i já mohla surfovat? Jedná se o Rakousko-Česko.

Máme oba chytré telefony. Wifi nemá, to není řešení.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

audinos*
hodnocení

2x
On může snadno sdílet s Vámi ten svůj internet. Vyrobí mobilem mobilní wifi hotspot a za data platí jen on.
Věřím, že jeho mobil to umí.
doplněno 20.04.15 15:05: Myslel jsem, že to sám najde v menu. Pardon, neodpověděl jsem už, nebyl jsem na netu. Kolega to však popsal přesně. Tak ať to sviští! ;)
hodnocení

No o to jde. To je přesně ono. Jenom nevím, jak to vytvořit. *plac*

Nebyl by nějáký blbuvzdorný návod?

Blbuvzdorný návod? Na mém Ťamťungu je to :

Nastavení - Další nastavení - Sdílení přip. a př. akt.bod- Přenosný aktivní bod - no a tam už je přesuvník, který aktivuje sdílení připojení.

hodnocení

2x

Pre operačný systém android.Choď do nastavenia,vyber bezdrôtové siete a potom zdielanie internetového pripojenia.Potom odklikni prenosový prístupový bod Wifi.ešte je tam potom položka na nastavenie pristupového bodu Wifi,aby bolo zabezpečené heslom,ktoré bude ty budeš potrebovať potom na pripojenie ako v bežnej sieti Wifi.

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli jsi to ještě nerozjel, tak se koukni na videa na Youtube krok za krokem, tam toho je mraky :)

stanislav*
hodnocení

0x

Další možností je Tethering přes Bluetooth. V menu je tamtéž. Výhodou proti WiFi je, že v neaktivním stavu nežere baterie.

V případě WiFi ještě na připojujícím se mobilu doporučuji v Androidu nastavit: Přenesená data -> Menu -> Mobilní hotspoty, a zaškrtnout ten mobil. (Jde to jenom v novějších Androidech.) To zařídí, že připojující se mobil nebude tolik plýtvat s daty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]