Nejste přihlášen/a.
Chystám se přejít z Win XP na WIN7. Následkem toho přijdu pochopitelně o všechny nainstalované programy. Jejich nové nainstalování je sice pakárna, ale v podstatě to není problém. Jen nevím co s registrovaným placeným Avastem, k němu žádnou instalačku nemám. Když ho nainstaluju znova s Internetu, jak obnovím původní registraci?
doplněno 20.04.15 12:20:au1 - to je právě trochu problém, mám "Avast Internet Security 2015" a ten je trochu jiný, než jsem znal. Příslušné okénko pro zadání čísla jsem našel, jenže nevím, kam jsem si ono číslo uložil. Nějaké kontaktní číslo na linku Avastu, kde by se to dalo vyřešit telefonicky jsem nenašel.
Dobrý den, podívejte se do registru OS Windows - tam je někdy reg. číslo zobrazeno (pokud tam najdete ten správný klíč k tomuto programu). Zdravím!
P.S. Celý klíč si můžete i zkopírovat a uložit ve formátu "něco.reg"- a snad použít v novém OS.
Potom stačí poklepat na ikonu toho souboru REG a klíč se přesune do registru.
doplněno 20.04.15 13:44:magdon - nejsem si jistý, že to je ono. Avast nemám, tak se nemohu podívat.
doplněno 20.04.15 19:56:antivirus-avast.cz/... zivefirmy.cz/...
doplněno 20.04.15 20:14:Pane kolego - hlavně zálohovat vše důležité! Hodně štěstí ve Vašem počínání.
Dík, do registrů nerad šťourám (i když teď, když to celé hodlám zahodit je to vlastně už jedno ), ale pod Avastem jsem tam našel klíč s názvem "GUID.REG". Je to ono? Podle toho zoufalého čísla by mohlo.
Ben - podle struktury toho čísla je více než pravděpodobné, že je to ono. Teď nemám čas, ale risknu to dám vědět, jak to dopadlo.
Lubombar - poštovního klienta nevyužívám, kontakty přesouvat nehodlám. Takže s tím si hlavu nelámu. A jestli je to číslo, co jsem našel podle podle Bena v registru to pravé, neměl by být problém ani s tím Avastem.
dakon - dík, použiju v případě nouze nejvyšší, snad to nebude potřeba.
Tak teď v tom mám guláš! Původně zaslaný kód jsem někam beznadějně založil, prostě ho nemám. Takže jsem požádal o nové zaslání. Přišlo číslo, které má strukturu sice stejnou jako číslo nalezené v registru, ale je úplně jiné. Ať tak, či tak, do okének pro registraci v Avastu se to ani náhodou nevejde.
Netušíte někdo, jestli existuje nějaké zákaznické centrum Avastu, kam by se dalo (česky) zatelefonovat? Já nic takového nenašel. Avast mám předplacený na 2 roky a nerad bych o to přišel.
Pánové vřelé díky. Tak jsem tady nad tím ještě trochu bádal a snad jsem celý ten postup konečně pochopil. Takže mi už nic nebrání, abych jako Mistr Hanuš "vztáhnout ruku do orloje" a pustit se do přeinstalace Windows. Jen před tím musím ještě dodělat pár důležitých věcí, které nesnesou odklad a v případě havárie PC by byl problém.
doplněno 20.04.15 20:39:Bene - v pohodě, nedělám to prvně. Jen se mi do toho pořád nechce. Samozřejmě pečlivě zálohuju mimo PC, i když mám pracovní soubory na jiném disku, takže by měly být relativně v bezpečí. Mám ale problém (právě poslední kapka, která mě donutila koupit novější Windows). Při kopírování přes USB port občas dochází k poškození (spíš likvidaci) nejen právě kopírovaných souborů, ale i souborů už uložených. Nedávno jsem si tak zlikvidoval navigaci. Takže se toho trochu bojím.
Windows 7 se povedlo nainstalovat bez problémů, jenže se mi do nich nakopírovaly některé součásti z předchozích XP. To ale nechci! Potřebuju se zbavit všeho, co bylo na disku C: (kvůli tomu to celé dělám, ). Takže teď mám sice nové Windows, ale se stejnými problémy, jako byly u těch původních. Potřebuju přeformátovat C: dočista a začít od začátku znova. Jenže to mi Windows nedovolí. Vím, že to jde, ale jak na to? V DOSu bych si poradil.
doplněno 21.04.15 22:26:Tak jo, už je to v pohodě. Nějak jsem se na začátku instalace ukliknul a tak se mi XP jen přeplácly WIN7. Pak už se WIN spouštěly přímo z disku, přestože mám nastavené bootování z CD a tak jsem se k tomu formátování nemohl dostat. Stačilo kliknout ve správnou chvíli na správné místo a instalace z CD se spustila znova. To už jsem si dával větší pozor, takže se na druhý pokus podařilo . Teď ještě zbývá nainstalovat tu hromadu programů
a bude to O.K. Mám do rána co dělat
Dobrý den, já jsem si myslel, že budete dělat čistou instalaci OS i s formátováním HDD. To formátování Vám měla nabídnout ta instalačka hned na začátku. Měla by tam být ta volba formátovat např. jen disk C, kde je starý OS. Takže, asi začnete znovu. Formátovat oddíl HDD, na kterém je právě spuštěný OS, nelze. Zdravím!
To verim, s aktualizacemi a sw mi to bezne zabere 1/2 dne. Pravda, ze u toho nesedim . Jinak data mam zdilene do cloudu OneDrive, takze v pripade havarie jen preinstaluji operacni system. Take mam virtualni OC, takze ten take nahodim hned. Dnes to smeruje zase k tomu, ze bude jen system a vse bude nekde na jinem serveru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.