Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
Rád bych se s vámi podělil s mím doposud nevyřešeným problém.Bohužel se mi se stáva , že při hraní novějšich her (Far Cry 4 ,GTA 5) mi po nepravidelné době vypne na tvrdo PC. Zkoušel jsem už pár typu a triku a zatím se mi nic neosvědčilo. Aktualzivol jsem ovladače grafické karty,systému a různé updaty do her.Vysál jsem bednu vysavacem skrz přehřívání a nainstaloval jsem program pro sledování teplot AIDA 64, bohužel se v něm moc neorientuji. Hry mi beží plynule nesnažím se z toho vytahnou co to jde , ale zaměřuji se vždy na hratelnost. Rád bych vás poprosil o další kroky ke zjištění problému.
HW:
Procesor: AMD Phenom(tm) 2 X4 850 3.30Ghz
Pamět:4Gb
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 560Ti ,1gb
Systém: W7, 64bit
Děkuji všem, za každou pomoc
Člověče, kabel opravdu v Biosu nenastavíte, to musíte ten komp otevřít, vyndat zandat, ofoukat... Ochrana proti přehřátí, tam taky asi z nějakého důvodu bude, a pokud ho vypíná přehřívání, tak zase musíte otevřít počítač, vyfoukat od prachu, koukněte na ventilátory grafiky a procesoru a zdroje, jestli nejsou zabalené v prachu, popřípadě jestli nejsou chladiče pod nimi ucpané prachem, pokud ano, tak vyfoukat, nebo vysát vysavačem. Pokud budete vysávat, tak si raději párátkem podržte ventilátory, aby se při vysávání netočily, protože by jste je mohl zničit, i nejenom je...
Kabel jsem vyměnil žádná změna
Ptal jsem se na nastavení limitu prehrivání zda ho zvýšit nebo tak a kde.
V příspěvku sem uváděl že PC jsem vyčistil...
Nastavení max teplot a funkce je v sekci PC Health. Ale asi to nepomůže, tam je to vždy s hlasovou signalizací a to nepíšete. Ještě se fyzicky koukněte na přehřívání ATX zdroje a grafiky.
Nejideálnější by bylo si od někoho půjčit jiný zdroj a grafiku a otestovat to postupně.
Tak jsem vysá vsechny komponenty zvlášť, odstranil všechny větráky a velmi důkladně jsem to vyčistil a musím se přiznat , že tam bylo pořád dost prachu ...v nastavení jsem dal misto direct x10 - x11 a šlape snad jednou tak lépe...
Tak snad bude po ptoblému zatím hraji 45min bez pádu
Před vypnutím/reset máš nějaké zvuk/pípnutí?
Máš v BIOS Setup nastaveno HW ochrana proti přehřátí a pak se PC vypne nebo restartuje?
Jde o originální hry?
Zkus na počítači pustit nějaký náročný 3D benchmark test.
Tu grafiku a zdroj máš jako první a nový majitel a byla používána běžně? Možná se jen přehřívá grafická karta a pak to celé padne v závislo jak máš nastaven BIOS a ty režimy spotřeby co tvůj HW podporuje. Zkus ty hry hrát na mnohem nižší zatížení a porovnej časy, pády a změny. To že se nic nezobrazí za chybu na monitoru a vše hned padne ukazuje na problém grafické karty nebo zdroje.
Jsem první majitel.Datum prodeje 10.10.2011
Hry mi bezi plinule je to v podstate na optimalni konfiguraci.
Takze mam tedy v biosu prenastavit ty limity?Ted mi bezi PCMark
Dle tvých problémů to vypadá na slabý zdroj, nebo jde do kopru grafika. Z mých zkušeností, pokud se ti komp opravdu úplně vypne, tak to asi bude tím zdrojem, je zkrátka moc zatížen a bere to jako zkrat a vypne. 750W by ale mělo stačit, ale OCZ zdroje mají jeden základní nedostatek, a to sice, že v jejich vnitřnostech jsou na primární straně nekvalitní kondenzátory, které prostě po několika letech odejdou. Takže koupit nový zdroj, v tom případě doporučuji koupit Enermax popřípadě Seasonic.. Nebo pokud se vám do toho chce, tak vypojit zdroj ze zásuvky, vyndat z pc, vzít šroubovák, rozebrat a vyfotit vnitřnosti a popřípadě se kouknut, jestli v něm není něco nafouklého popřípadě vyteklého... Jen to vyfoťte, a já vám řeknu... Ale stejně se koupi nového asi nevyhnete...
to bude zdroj ... alza.cz/... jeste bych vyloucil prehrivani grafiky pomoci nejakeho sledovaciho softu, ale na 90% je to zdrojem, take muze byt mrtvy vetracek procesoru, kor pokud mate pouze ten, co byl prilozeny od vyrobce v krabici k procesoru
doplněno 25.04.15 17:46:msi afterburner nebo jak se to jmenuje apod, nicmene ja vzdycky pouzival softy od grafiky, Asus ma svoje, i gigabyte, evga atd, vetsinou kazdy slusny vyrobce priklada svou utilitu
dle mne nutnost direct 11
Far Cry 4:
Minimum
Supported OS
Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64bit versions only)
Processor
Intel Core i5-750 @ 2.6 GHz or AMD Phenom II X4 955 @ 3.2 GHz
Memory
4GB
Video Card
NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5850 (1GB VRAM)
Direct X
Version 11
Hard Drive
30 GB available space
Sound Card
DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
Optimal
Supported OS
MS Windows 7 SP1, MS Windows 8/8.1 (64bit versions only)
Processor
Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or better
Memory
8GB
Video Card
NVIDIA GeForce GTX 680 or AMD Radeon R9 290X or better (2GB VRAM)
Direct X
Version 11
Hard Drive
30 GB available space
Sound Card
DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.