Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jelikož se v našem okolí poslední dobou rozmohlo vykrádání domů, chtěl bych si na garáž namontovat IP kameru, který by snímala prostor před garáží, ten bych mohl sledovat na PC nebo mobilu, to je dnes standart a taková kamera stojí od 800 Kč. Ty lepší už za 2000 Kč.
Problém je, že mi nestačí jen takové sledování, které je na nic v noci, když budu spát. Ale chtěl bych, aby kamera při pohybu nahrávala a záznam ukládala, dejme tomu, smyčku pár desítek minut. Je v této cenové relaci ještě možnost něco takového pořídit? A nahrávky by se ukládaly případně kde? Šlo by to nějak na USB? Disk? Nebo někde na server?
Děkuji za tipy
Tady se zmiňuji o podle mě ideálním řešení. Cena je trošku jinde, ale umí to prakticky všechno.
doplněno 19.04.15 13:09:" Lepší řešení je IP kamera a jako úložiště NAS server. Kamera dokáže monitorovat snímaný prostor, nahrává třeba jenom při pohybu. Záznam obvykle začíná 5 vteřin před "narušením"prostoru. V záběru kamery lze přesně vymezit místa, na která má při změně reagovat. Umí při narušení poslat SMS nebo e-mail. Můžeš být on-line kdekoli na světě. Kdekoli v záběru kamery lze na monitoru nastavit virtuální závoru, třeba s počitadlem průchodů jedním nebo druhým směrem. Narušení závory hlásí gongem. Atd., atd., atd."
Než si něco takového pořídíte, seznamzte se s příslušnými právními předpisy! Jinak můžete mít značné problémy.
Možná by jen stačilo napsat na papír a vyvěsit na viditelné místo, že je prostor monitorován kamerou. Nebo umístit atrapu kamery a podle mého názoru to není protizákonné (kamera nikoho nenahrává). Ještě mě napadlo umístit nějaké poplašné zařízení, které začne houkat, troubit (přímo v garáži) nebo to začne "pípat" u Vás doma a zloděj o tom ani nebude vědět. V krajním případě bych si zjistil, jestli existuje možnost napojení poplašného zařízení přímo na Policii, ale asi to nebude levná záležitost.
Děkuji za odpověďi, ale já se ptal na úplně něco jiného.
Pro Ladinpraha: V tom odkaze se nic takového neprobírá, světlo na senzor tam samozřejmě mám. potřebuji kameru i kvůli svozu balílů atd atd.
Magdon: Kamera bude směřovat na můj pozeme, tak si můžu natáčet co chci.
Martinr: Nechci, aby něco někde houkalo, nechci napojení na policii. Chci kameru s uchovaným záznamem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.