Nejste přihlášen/a.
Mám osmiletého syna, který neustále okupuje můj NTB. Dnes jsem mu přidělil starší stolní PC s Googlechrome. Syn má účet,takže má přímo v prohlížeči zablokován explicitní obsah. Lze v prohlížeči nastavit celkový monitoring tak aby se výsledky přeposílaly na můj google account? Nejde mi o cílené špehování, ale o prevenci. Vím že existují programy na zajištění rodiny, máte tip? (freeware)
monitorovanie činnosti je špehovanie (i keď sa jedná o dieťa).
ako prevenciu vidím poučenie syna a vysvetlenie mu nebezpečenstva tých ktorých stránok, foriem kontaktov a pod., a to nie iba nebezpečenstvo morálne, fyzické, psychické, ale i nebezpečenstvo elektronické - použiť i metódu výstrahy napr. "tieto stránky nenavštevuj, lebo ti zavírujú počítač a prestane fungovať a ja ti ho opravím nenechám".
proste - treba sa mu i venovať (občas spolu s ním surfovať, usmerniť jeho návyky, ...), nie ho iba posadiť pred počítač, nech je pokoj.
inak:
zablokovať prístup na niektoré stránky môžete i na routri (access control) a to i na jeden konkrétny počítač.
samozrejme možno upraviť i synov firewall (na jeho počítači), kde musíte mať práva admina (a syn nie).
monitorovacích programov rôznych licencií je na nete hafo, len treba vyskúšať napr. google (napr google.co.uk/...).
;-Q
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.