Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji v accessu sečíst všechny číselné hodnoty v jednom sloupci pomocí dotazu. Nevíte kterého?
Můžete mi i napsat postup, jak to udělat? Děkuji
doplněno 18.04.15 22:12:Dále..
Lze nějak (pomocí Přidávacího dotazu?) přidat do zvolené tabulky z výchozí tabulky celý sloupec? Myslím tím, že bych vytvořil nový sloupec a nevložil hodnoty z výchozího sloupce do již existujícího.
První dotaz
SELECT SUM(jmenosloupce)
FROM tabulka;
Druhý dotaz. Sloupec v druhé tabulce musí existovat a musí být kompatibilní s daty
INSERT INTO [Tabulka2] ([Sloupectab2]) VALUES SELECT sloupectab1 FROM Tabulka1
Mám problém s tím, že do jedné tabulky dokážu přidat celý sloupec z druhé tabulky, ale ten sloupec z druhé tabulky nahradí sloupec v té první a to já nechci. Chci, aby se tam vložil vedle těch stávajících.
V accessu tápám a poslednímu řádku ve vaší doplněné odpovědi absolutně nerozumím, mohl byste mi to prosím vysvětlit česky a lidsky krok po kroku jako "blbečk*vi"? Děkuji
Netvrdím, že příkazy jsou syntakticky správně. Nutno odzkoušet. Ten druhý příkaz je kombinace insertu kdy se do tabulky vkládají data. V tomto případě se data získají selectem z jiné tabulky. Na internetu je spousta návodů na SQL.
Třeba www.bozena.net Já zase nechápu proč by se data měla přepsat. Pokud chci data do jiné tabulky musí tam sloupec být. Data mohu vložit po jednom záznamu, nebo selectem odjinud.
Sloupec můžeme přidat příkazem ALTER
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.