Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Origin mi po chvilkách zatěžuje procesor 100%

Od: obelix odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, vím že s tímto mi pravděpodobne nikdo nepomuze ale popsat vám to zkusit muzu.

Asi před 2 měsíci se mi začalo neskutečně sekat pc. Kdybych to mel popsat je to sekání přibližně 2-3 sec. je to takové drhavé a šumivé (zároveň to bere i zvuk) s tímto se mi seká celé pc s hrami. Když koukám na využití procesoru tak při sekání je využití 100% normálně je to 15% - 20% s hrami 30% +- *bum*

Nejdříve mě napadlo že by to mohlo být zvukovkou - pošteloval jsem ovladače.

A protože mám origin zaplí nepřetržitě i při zapnutí OS tak jsem jednou origin ukončil a najednou se to sekat přestalo. Testoval jsem to hodinu koukal jsem při tom i na procesor ten jel v pohode pod 20% pak jsem zapl origin zpátky a najednou se to zase začalo sekat *zed*hodina testování. I po restartování a vypnutí pc.

Muze mi nekdo prosím vysvetlit co to má být? Že je to originem jsem si na 100% jist. Děkuju moooc. *hi*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jokeer*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejprve bych zkusil antivirovou kontrolu, poté Origin přeinstalovat a pokud ani to nepomůže, tak zakažte jeho spouštění při startu PC. Vyhledávání msconfig→Po spuštění→odznačit→OK. Příčiny: program by mohl být infikován, slabý HW nebo je to nějaká nepovedená verze Originu.

obelix
hodnocení

nic nepomohlo:(

jokeer*
Zákaz spuštění programu Origin po spuštění PC zabráníte tomu, aby se program spouštěl po spuštění PC a způsoboval vytížení CPU, nicméně pokud program zase ručně spustíte, ať už samotný nebo ho spustí hra, bude PC vytěžovat dál. Pokud Origin potřebujete, nenechávejte ho spuštěný a vypínejte jej. Příčinou může být slabý HW.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]