Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - kontrola plateb za 12 měsíců

Od: excelik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám internetový obchod, v něm si dělám příjmy do excelu, kde mám všechny faktury. Ovšem jsem za celý loňský rok 2014 zanedbal kontroly plateb u bank, zkrátka jsem to nepároval. Nyní mám pocit, že mi některé platby některý ze 3 dopravců neposlal (ČP, PPL apod.) Chtěl bych si projít platbu po platbě, vždy se podívat na částku a podívat do banky, jeslti došla, ovšem za 12 měsíců při 200 balících měsíšně to může být práce na týden.

Neexistuje způsob, jak to udělat rychleji přes excel? Představoval bych si, že bych do jednoho sloupce dal prodejní ceny konečné a do druhého bych chtěl dostat přijaté částky z banky nějak, ale nevím jak z banky vytáhnu z výpisu sloupec přijatých plateb.

A když už ano, jak udělat, aby se mi platby nějakým způsobem spárovaly? Označily..Šlo by to přes duplicitní hodnoty, ikdyž by se některé částky opakovaly? Například hodně prodejné zboží?

Děkuji moc, kdo mi ušetří snad několik dní práce :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Banka by mela poskytnout vypis ve formatu *.csv (fio to tak umi). no anebo to udelas metodou Ctrl+Ziyi a Ctrl+Vlastni. Trosku si s tim pak pohrat, aby se cislo naimpoirtovaly spravne,a el jde to.

Duplicitni hodnoty excel vyznaci. Treba tak, ze si zadas podminene formatovani

excelik
hodnocení

Ano, FIO to tak má, ale moje druhá banka má nějaké xml, což jsem nějak v excelu otevřel, ale je to pěkný bordel:)

Ale jak to potom spárovat? Ano podmíněné formátování mě taky napadlo, jenomže když za jeden měsíc přijde platba 1318 Kč 5x, tak mi to udělá duplicitu u té správné platby a zároveň u těch dalších 4, které nejsou zkontrolovány :(

excelik
hodnocení

Opravdu nikdo neporadí?:/

excelik
hodnocení

Opravdu mi nikdo nepomůže, chtěl jsem to za sobotu neděli udělat:(

Zajímá mě především funkce v excelu, kdy mi to označí přímou shodu, ale pouze 1x...aby to nespárovalo další platby pod stejnou částkou...když budu mít ve sloupci 6x částku 1318 Kč, tak při shodě mi to označí všech 6 buňěk, to je špatně.

děkuji!

A co to napárovat i na variabilní symbol, ten bude u dvou stejných částek jiný ne?

excelik
hodnocení

To nepůjde, protože u příjmů nemám VS navedené a lidé dávali VS objednávky a ve výpisu jsou VS dopravců atd. v tom je chaoz..

paw*
Najdi si vyhledavani duplocit v excelu.
excelik
hodnocení

Už jsme to tu řešili, vím o nich. Ale tato funkce označí všechny platby, i ty, které jsou vícekrát.

excelik
19.04.15 13:07
hodnocení

hmmm

paw*
Mas jistotu, ze prodejni cena bude odpovidat polozce z banky? Je tu varianta seradit sloupce prodejni ceny a vypisu podle velikosti a to porovnat. A nasledne profiltrovat. Hod sem kus toho souboru s cenama. Takto popisovane se nad tim tezko zamysli.
excelik
hodnocení

Dobrý den,

v první řadě děkuji za pomoc. V další řadě k řešení. Zasílám fotku náhledu, jak by to vypadalo, ještě nemám převedené banky, to bude drbačk a budu to dělat až když budu mít jistotu, že to k něčemu bude.

Prostě levý sloupec je z mé tabulky excel kde jsem psal příjmy a druhý jsou banky. Ano, až na pár výjimek to bude sedět, když bude lítat koruna kvůli zaokrouhlení, upravím ručně. Když bude někde platba složena ze dvou plateb, tak takové drobky už dodělám ručně, ale nebudu dělat všechny stovky plateb..

ten druhý obrázek je po shodě, ale ikdyž je tam platba 1318Kč několikrát, označilo ji to a já potřebuju aby to duplicitní hodnoty, které tam jsou víckrát jak jednou, neoznačilo a udělám je ručně.

Díky!

Excel - kontrola plateb za 12 měsíců
Excel - kontrola plateb za 12 měsíců #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]