Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezobrazuje se tabulka s výběrem OS

Od: m4rky odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

Mám na notebooku windows vista, windows xp a kubuntu. Jak jsem nainstaloval xpčka tak se mi už nezobrazuje tabulka s výběrem os. Jak jí vrátím zpět? Předem děkuji za každou odpověď.

Přeji hezký den :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Budeš muset provést editaci souboru BOOT.INI a zbylé operační systémy tam nakonfigurovat.

Až budeš notebook přeinstalovávat příště, tak jako poslední instaluj Vistu.

m4rky
hodnocení

Díky moc, bohužel nevím, co přesně mám napsat do souboru boot.ini. Jináč ty Visty tam už byli při koupi, takže bohužel...

ghoull

Nejsem linuxovy odbornik, ale:

-nemyslim si, ze editace boot.ini je nejjednodussi reseni (i vzhledem k tomu ze chce bootovat i z kubuntu).

-linuxove distribuce zpravidla instaluji zavadec LILO nebo GRUB, ktere umoznuji multiboot.

-i proto bych priste instaloval prvne windows a az potom linux (naopak nez spider).

-podle me je nejjednodussi postupovat podle rady @acemcintosh tj. preinstalovat zavadec.

-na webu je spousta navodu, ale pripadne otazky spise smeruj na specializovana/oficialni fora tve linuxove distribuce.

NO FLAME prosim!

acemcintosh*
hodnocení

0x

Nazdar,

Pokud máš Kubuntu, tak můžeš zavaděč obnovit přímo zněj. Nabootuj z CD Kubuntu (tj. využij možnosti, že je to Live distribuce) a pak se řiď tímto návodem (je tam víc způsobu řešení;)): wiki.ubuntu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]