Nejste přihlášen/a.
Moje tiskárna Canon iP2700 hlásí"Nádržka přebytečného inkoustu je plná".Kde jí najdu a co mám udělat?Děkuji .Novotná
inkoustové zásobníky jezdí na jednu stranu a případné kapky se absorbují do "nádržky"- je to kus molitanu... zkuste jehlou vysát - zive.cz/...
Obecně by ale nádržka měla vydržet věčnost... vyzkoušejte tento postup.
1. Vypni tiskárnu
2. stlač a drž tlačítko Resume (pod tlačítkom Power)a zmáčkni tlačítko Power
3. stále drž tlačítko Power a pusť tlačítko Resume.
4. stlač tlačítko Resume dvakrát za sebou a pak pusť obě tlačítka.
5. zelená dioda bude blikat a pak přestane blikat.
6. jakmile bude zelená dioda trvale svítit, zmáčkni tlačítko resume 4 krát.
7. Zmáčkni tlačítko Power tiskárna by se měla vypnout, pokud ne zmáčkni tlačítko Power ještě jednou.
8. tiskárna by se měla chovat normálně.
Nádržka přebytečného inkoust u je přenesený význam pro absorbční materiál podobný filcu s kombinací savého papíru. Je rozprostřená po celém dně tiskárny. Odsávat z toho něco je holý nesmysl, když už lze po rozebrání tiskárny vyjmout a vyprat ve vodě. Ale to by stejně nepomohlo, neboť zaplnění toho absorbentu není zjištěno senzorem, ale odhadnuto elektronikou tiskárny podle četnosti a intenzity čištění trysek. Jediná pomoc je výše popsaný reset, ale pokud je opravdu "nádržka plná" což se může stát, tak přestane fungovat čistící čerpadlo trysek a trysky tiskárny si zničíte.
Tak úplně virtuální ten zásobník asi nebude.
Na fórech o plnění kartridží se čas od času najdou i šetřílci, kteř barvu ze zmíněné houbičky plní zpátky do černé kartridže
Hádat se nehodlám, Canonu kterých se to nejčastěji diskutuje jsem nikdy neměl.
totak:
měl jsem pár Canon tiskáren rozebraných a jak už jsem psal, není to nádobka, není to houbička, je to savý materiál podobný filcu a savému papíru zároveň. Hlášku o nádržce lze zresetovat, ale následky mohou a nemusí být pro tiskárnu katastrofické. Už mi prošly rukama tiskárny co měly absorbent přeplněný a bez hlášky - následek byl upečená tisková hlava v ceně 1600-2000Kč. Samozřejmě vypráním absorbentu lze získat barvu spátky, ale k čemu? Není ani pořádně černá ani barevná
Je zajímavé, že jsem dlouholetým uživatelem inkoustovek Canon a s touto hláškou jsem se osobně nikdy nesetkal, ale ucpaných čerpadel a upečených hlav už jsem pár viděl
Jedno je jisté, každé zapnutí tiskárny vede k čištění trysek (mnohdy zbytečnému) a zbytečně se plýtvá inkoust a zbytečně se zkracuje doba do hlášky "odpadní nádobka je plná"
Prostě Canon a nejen Canon to má dobře vymyšlené jak tahat z lidí peníze
Já zase z inkoustovek neměl nikdi nic jiného než Canon, má nejkvalitnější tisk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.