Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dostala jsem text ke stáhnutí a když jsem to udělala, tak jsou všechny stránky naležato. Nemůžu to číst a nevím jak to obrátit do správné polohy. Nevíte na co mám kliknout? Děkuji za pomoc.
Dobrý den, takže, dokument jste stáhla a uložila někam do PC. Nyní si v prohlížeči Firefox nahoře na té jeho liště klepněte na Soubor a tam na Otevřít soubor. Vyskočí tabulka a ten soubor, který chcete vidět (doufám, že na konci má napsáno .pdf) si vyberete a potvrdíte (asi OK). Soubor by měl být vidět ve Firefoxu. Do prostoru první stránky si klepněte pravým tlačítkem myši - vyskočí nabídka. Tam je hned skoro nahoře možnost Otočit proti směru hodin nebo Otočit po směru hodin - a jedno z toho odkliknete (případně to druhé). Takto to lze udělat v mém PC a Firefoxu.
Zdravím!
doplněno 14.04.15 19:44:A Vy tam nemáte dole ten posuvník? Jinak velikost lze upravit přímo tam - uprostřed je + a - nebo si klikněte na to Automatická velikost či zvolte jinou.
doplněno 15.04.15 17:12:Nemáte zač. Hlavně, že už to snad vidíte a správně.
Tak jo, jdu na to.
doplněno 14.04.15 19:38:Správně Bene. otočila jsem to. Ale vyvstal jiný problém, jsouto dvě stránky vedle sebe a je to děsně malé. Když to zvětším za pomoci ctrl a kolečkem na myši, tak mi ujede ta stránka co je vpravo a není úplná. Kus chybí po straně.
doplněno 15.04.15 17:10:Tak jsem na to přišla. A děkuji.
Je-li to ve formátu pdf, tak v někde v menu "zobrazení" dáte "otočit doleva". A pokud to máte naležato z tiskárny, tak otočte papír v ruce.
Není tam nikde v menu "zobrazení" a pak bych asi měla dát otočit doprava. Doleva bych to postavila na hlavu. A papír umím ještě otočit v ruce. Děkuji. To je přesně odpověď která je za všechny prachy. "Je tam někde..." Ale kde?
doplněno 14.04.15 19:12:A ještě, asi jste se s něčím podobným ještě nesetkal, protože byste věděl, že kdy nastavíte tisk a tisknete, tak se to tiskne normálně a žádným papírem v ruce točit nemusíte.
Zbytečně se čílíte, Suzymon. On totiž nikdo neví, v čem daný dokument otevíráte, protože jste to neráčila odtajnit. Mohu jen hádat, že to bude asi *.pdf, protože to je typický jev pro scanované dokumenty. jenže prohlížečů pdf je poměrně mnoho. Já třeba používám Foxit, tam stačí rightclick a zvolit ,,Otočit vpravo´´. Samozřejmě to jde i z menu ,,Zobrazit´´- kde je přímo volba ,,Otočit zobrazení´´
Promon, máte pravdu. Bylo to zbytečné zrovna tak jako ta odpověď. Ano, je to PDF a to mne právě mate. Normálně to je správně, nerozumím proč zrovna u tohoto dokumentu je to naležato. Já se do toho teda ještě vrátím, jestli tam najdu to menu "zobrazit", ale to bych snad viděla. A kde by mělo být napsáno to Foxit? No nic, jdu se na to znova kouknout.
Opravdu to tam není. Hlavně je všechno v angličtině. Když kliknu na ikonku pdf, tak se objeví toto: obnovit, přesunout, velikost, minimalizovat, maximalizovat, zavřít. Žádné menu nikde není. Ach jo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.