Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vegas Pro 13.0 - Editování

Od: anonymboyyy odpovědí: 3 změna:

Zdravím Vás,
včera jsem si stáhl zkušební verzi Vegas 13.0, protože začínám točit videa a celkově mě baví s videii pracovat, jenže ani po třech hodinách a asi 5ti tutoriálech jsem nebyl schopen se k něčemu dopracovat. V podstatě umím akorát vložit video, to je vše. Jde mi hlavně o to, jak otáčet obraz (viz. 1. obrázek), dále pak jak video přibližovat, ale jakoby trhaně, ne plynuje (viz. 2. obrázek) a nakonec jak přímo do videa "kreslit" nebo přidávat nějaké znaky + text (viz. 3. obrázek). Možná by se mi hodila ještě pomoc s nějakými efekty, jako je např. ohen, exploze, že praskne obrazovka a také jak udělat, že spojím dvě videa dohromady, tedy budu na videu 2x, ale nemyslím zrcadlově, ale že natočím dvě videa a půl obrazovky bude první video a druhá polovina obrazovky bude druhé video.
Dříve jsem editoval pouze v Movie Makeru, ale ten neumí v podstatě nic, co já potřebuji. Zkoušel jsem i VideoPad, který mi doporučila moje kamarádka, která s ním dříve také editovala, ale to je pro mě snad ještě složitější, než ten Vegas a navíc ani nevím, jestli v tomto programu jde udělat to, co chci.
Doufám, že jste mě aspon trošičku pochopili, jak to myslím. Hodil by se mi spíš nějaký tutoriál, nejlépe ve stejné verzi (13.0), nebo pokud máte i nějaký písmený návod, tak budu taky velice rád! Můžete mi i připsat nějaké tipy na zajímavé efekty apod.
Přidávám i náčrtek, aby jste věděli, co myslím a omlouvám se, ale moje výtvarné schopnosti nejsou zrovna nejlepší.
Budu Vám velice vděčný za každou radu!
Přeji hezký zbytek dne.

Vegas Pro 13.0 - Editování

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já jsem se dobře naučil s vegasem díky https://www.youtube.com/user/CZTUTORIALS , má návody od začátku až po složité věci. Vše co jsi psal tam najdeš ;)

anonymboyyy
hodnocení

Moc děkuju! Hned na to kouknu :)
Já právě ted koukal na video, jak přidat explozi, jenže mi ta "animace" nejde přidat vůbec do videa, asi kvůli formátu? Stáhl jsem si Format Factory, abych tu animaci dal do mp4, ale to mi taky nejde. Nevěděl by jsi, jestli se dají někde stáhnout tyto animace i v jiném formátu?
Ještě jednou ale moc děkuju!

anonymboyyy
hodnocení

Tak se mi podařilo to sformátovat aspon do .gif, kde už to vložit do Vegasu jde. Teď mám spíše problém, že nemůžu nikde najít, jak udělat animaci rotace obrazu (1. obrázek). Všude necházím pouze návody, jak otočit celé video, ale nikde nemůžu najít, jak jen třeba 5ti vteřinový úsek a aby to byla taková animace..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]