Nejste přihlášen/a.
Po odklepnutí Start > Vypnout > Vypnout > ozve se znělka, následně "Ukládání nastavení" 2-3 sec. a pak "Vypínání", které trvá 30-40 sec. Tento způsob zdlouhavého vypínání řeším "vlastním" ukončením Windows takto: Pravou myší klepnu na spodní lištu > Správce úloh > Vyberu největší položku "svchost.exe", cca 21000 kB > dám "Odstranit" > Zavřu "X" Správce úloh. Na to dám běžně Start > Vypnout > Vypnout > ozve se znělka a "Ukládání nastavení" 2-3 sec. a hned na to "Vypínání", které už trvá jen 2-5 sec., načež správně asi do 2-3 sec. se PC úplně vypne s celým příslušenstvím. PC = Master, ostatní repro, modem, tisk ... = Slave.
Předpokládám, že bude někde odstranitelná chyba, neboť dříve jsem vypínal PC běžným způsobem celkově max. do 10 sec. Kontrola na viry bez závad a žádný svchostx.exe, nebo jiný nemám. Děkuji za posouzení a případné rady, Ahojas Troja
No já nevim, možná by to mohlo vyřešit vypnutí automatických aktualizací, tento proces je totiž jejich součástí (může obsluhovat více dalších procesů - proto tolik zabírá).
Dík, automatické aktualizace mám zásadně vypnuty. Čas od času prohlížím na internetu nové aktualizace a opatrně je instaluji, raději později, když už se ví co by mohly napáchat! Nemůžu se dopátrat co je v tom svchost.exe +- 21000 kB. Když je smažu v průběhu surfování, nic se neděje. Když vypnu připojení k internetu (Zyxel) a po chvíli se podívám na správce úloh, zase se pomalu naplňuje svchost.exe kB. Mimo to je ve správci úloh ještě 4x svchost.exe, tak se +- 3000 až 5000kB. Ty jsou asi potřeba, protože jsem je zkoušel vymazat a vždy jsem něco narušil, jako n.př. připojení k internetu, nebo RUNDLL32.exe. Taže zatím dík, ahojas Troja
Ahoj! Perfekt ... Tak budu studovat, asi nejlepší ten Mrkvous. Vypadá to, že jsem přece něco zmachloval v nějakém KB... V máčknou něco do aktualizací a myslím, že je to špion, jako je nyní sledování mobilů. Asi se někde něco ukládá pro lepší zítřky našich dětí. Díky, ahojas Troja
Zdravím Vás, tak jsem to prošel a asi s tím nic nenadělám. Řešení je zřejmě někde v Registrech > HK_LokalMachine Software Microsoft Windows NT CurrentVersion svchost. Je tam toho moc a do toho se mi zatím nechce rejpat. Snad se zde objeví lepší řešení, jak se toho zbavit. Ahojas Troja
Taky jsem laboroval se vším možným, na PC jsem spíš jezdec než mechanik, ale zdá se, že tento problém mě nastal po instalaci SP3 na XP.Takže až budu mít trochu chuť, ještě něco zkusím pořešit a pak reinstal XP a zůstanu na SP2.
Nemám SP3, ale snad by měla být celá v Přidat-ubrat programy a tam ji smáznout, nebo najít bod obnovy, kde není. Ahojas Troja
tAK VIDÍM, ŽE NEJEN STARÁ BABKA MÁ PROBLÉMY ALE I MLADÍ FUNDOVANÍ A ANGLIČTINY ZNALÍ LIDÉ MAJÍ PROBLÉMY S pc. MĚ SE TAKÉ DLOUHO VYPÍNÁ ALE CO MĚ NEJVÍCE ŠTVE JE TO, ŽE KDYŽ HO ZAPNU LEZE TO JAKO ŽELVA A TRVÁ TO DOBY NEŽ SE SROVNÁ A PAK MUSÍM MYŠÍ TUKAT NĚKOLIKRÁT NA URČITOU IKONU, NEŽ SE TO OTEVŘE.uŽ JSEM SI MYSLELA, ŽE JE TO ŠPATNÝM PŘIPOJENÍM MONITORU,MYŠI , NĚKDO MI PORADIL, ABYCH RESTARTOVALA MODEM OD upc ALE TO NEPOMŮŽE. ROZHODLA JSEM SE, ŽE SI OBJEDNÁM cd NA VYČISTĚNÍ pc , STOJÍ 500 KČ. NEVÍM, ZDA TO MÁ SMYSL.
dÍKY
To chce na disku rovnoměrně rozložit programy, něco jako ve ždímačce a pak to nehází
Teď jsem dostal typ na zjištění obsahů svchost.exe: microsoft.com/... a jdu hledat řešení původního dotazu dál. Ahojas Troja
doplněno 20.10.08 22:36:Nějak se mi nedaří sem dát odkaz na výbirné řešení problému svchost.exe
tak snad těď
doplněno 20.10.08 22:59:tak naposled:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.