Nejste přihlášen/a.
je potreba dávat na CPU socket 1155 pod chladič teplovodivou pastu? dík
S teplovodivou pastou opatrně - nepoužít jí tunu! Pasta má za úkol vykrýt miniaturní nerovnosti mezi chladičem a chlazeným čipem. Když se pasty použije kvanta, chladič ji rozetře mimo čip a při použití pasty s příměsí stříbra se může deska vyzkratovat. Takže pasty použijte opravdu jen nutné minimum, na BOX chladičích bývá připravená a žádná další se nepřidává.
To je otázka srovnatelná s tímto: Musím po použití toalety s velkou potřebou použít toaletní papír? Odpověď ne nemusíš. Můžeš jít i s potentovanou řití (nepočítám v tomto případě s bidetem to je fakt).
nový CPU by měl přijít s větráčkem s preaplikovanou stříbrnou teplovodiou pastou zespodu? pokud ano, už nemusím na větrák zespodu dávat žádnou další?
nerozumím vaším otázkám - proveďte přesně podle videí, pásek jeden nebo 3 - stejně to vytlačíte ven při přitáhnutí ventilátoru chladiče...
Prostě očistíte, namažete, přitáhnete... té pasty tam nakonec moc nebude - ale musíte namazat vše pro lepší tepelnou vodivost. Pasta se dává v jedné malé stříkačce - dejte tam vše, stejně nebudete skladovat 2 roky na další přepastování
Kupuji CPU Intel Core I5-8400 a zajímalo by mne,jestli je běžnou součástí balení i teplovodivá pasta a napájecí kabel.Díky.
Samostatně prodávaný CPU nemá přibalenou teplovodivou pastu. Ta bývá pouze u balení s box chladičem.
Napájecí kabel není součástí balení CPU.
Měl jsi raději vytvořit nový dotaz, s původním dotazem prakticky nesouvisí.
@redroker: Vykašli se na utrácení za lepší pastu. Jsou to jen předražené návnady na peníze. Dělal jsem si před časem vlastní testy a ty pasty se v účinnosti prakticky neliší a z principu ani nemohou. Z vlastní zkušenosti si dovolím tvrdit, že nejlepší "teplovodivá pasta" je silikonová rybářská vazelína. Splní to, co má a hlavně: ČASEM NEZTVRDNE, což je největší problém většiny past, které ztvrdnutím ztrácejí své původně dobré vlastnosti.
Vyzkoušel jsem i provoz CPU s chladičem bez teplovodivé pasty. Při perfektně čistých dosedacích plochách CPU a chladiče a perfektní montáži chladiče jsem zjistil, že se teploty ve stejných režimech liší maximálně o 2-5°C při montáži s pastou a bez.
Přeber si mé informace jak chceš. Já používám zásadně silikonovou rybářskou vazelínu a ty problémy s teplovodivou pastou, které někteří popisují, neznám.
A k tomu kabelu: Určitě součástí balení CPU není.
Dobrý den.
Pasta bývá u každého CPU - jen není vždy ta nejkvalitnější. Debaty o důležitosti kvality pasty jsou na webech vč. diskusí. Napájecí kabel - nechápu dotaz...
Součástí CPU balení, pokud to není nějaká verze BULK - tj. pouze a jen procesor, bývá chladič nejnižší možné kvality. Na běžný provoz z pravidla dostačuje, při přetaktování nebo náročnějších hrách bude dělat problém a někdy i restartovat PC.
Neuznávám redukce ze drojů slátané... Tyto kabely je nutné dokoupit zvlášť, pokud zdroj nemá sám...
Zkuste ale raději (třeba díky programu Speccy) založit nový dotaz a vypiště všechny komponenty - včetně zdroje. Aby se vám nestalo, že koupíte procesor za tisíce zbytečně...
u toho spartana chladiče bude na 100% chladící pasta pro 2 použití... jinak slušný výběr vč. toho doplněného zdroje
Chystám se na ugrade PC, takže mimo výměny procesoru (mimochodem u zmíněného modelu je i chladič,takže pasta tam určitě bude a použiji tedy tuto) Intel Core I5-8400 + dokoupený vent. Silentium PC Spartan 3 LT HE1012, stávající proc. je AMD Athlon II X4 620 )měním i desku (MSI Z370-A PRO stávající je GA-MA770T-UD3P), dále RAM (Kingston 8GB DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series) a GPU (GeForce GTX 1070ti 4G stávající GeForce GTX 750Ti 2gb). Co se týče zdroje, přesné označení nevím,jen že má 450-500w. Ještě jednou se omlouvám za špatné téma.
Ta značka zdroje je docela důležitá a při takovém upgrade bych určitě vyměnil i zdroj, nejlépe za nějaký Seasonic kolem 600W.
Napiš celý název zdroje. Najdeš ho jen na štítku zdroje uvnitř PC.
@redroker: Rozumné řešení.
Nyní to nepůjde,nejsem doma, napíši sem večer, zatím díky
...ale neřeším,kupuji tento alza.cz/...
Tak dílo se nepovedlo. Namontoval jsem novou desku,osadil CPU+ chladič,RAM, nový zdroj zapojil jsem napájení CPU, desky a (GPU je napájené z desky) a 2-pinové konektory Reset SW,Power,Diody HDD atd.,+disky,signálové kabely. PC se ani nesepne.Zkusil jsem tam vrátit původní zdroj,ale stejný. Vyhledal jsem různé návody na netu,ale na nic jsem nepřišel. Raději to přenechám odborníkům.
Velmi častý problém nové desky a staré krabice - spínače jsou chybně zasunuty, často návod desky není dostatečně popsán nebo jsou už konektory na reset a ON_OF nečitelné...
Než zlikvidovat, raději nechat poskládat v servisu... jen to teď bude u nich dražší...
jj, skříň doporučuji - USB 3 vepředu je super
Cožpak o to, popisky na konektrorech jsou dobře čitelné,ale na desce jsou piny bez označení + - a drátky mají různé kombinace barev (bílá,červená,modrá).Takže přesně nevím jak konektory otočit,osadit,jestli v řadě,nebo proti sobě.V manuálu desky je to popsáno dost stroze. Co se týče servisu,pokud půjde opravdu o prohozené,nezapojené kabely,tak to snad nebude v řádech tisíců,ne?
Ono bude asi stejně rozumnější koupit novou skříň,už jen kvůli tomu,že na čelním panelu jsou USB 3.0, na té staré nikoli. Ještě jedna přitroublá otázka.Předpokládám, že ty zmíněně kabely jsou součástí skříní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.