Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace windows - nenalezen disk

Od: nutt* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

zakoupil sem si fungl nový notebook HP550 T5270 bez OS jen s Freedos ale mam problem. Jakmile chci nainstalovat OS windows XP ,cd nacte spravne ,nacte i soubory na CD ale pote vypise hlasku ze nebyl nalezen zadny pevny disk. Prosim o radu ,nema se pevny disk neak zapnout napred v biosu? Dekuji za vsechny vase rady .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

V Biosu se zapne priorita a nastavení typu disku.Pak už se najde další hardware pomocí plug a play.

JABRAKA

nutt*
hodnocení

a nevis kde presne se to zapne nebo aspon neaky zachytny bod, pod jakym nazvem to mam hledat dik za odpoved

hodnocení

0x

V BIOSu si přenastav mod disku z AHCi na Compatible nebo podobné pojmenování.

nutt*
hodnocení

nic takoveho sem tam nenašel ale na stránkách HP je že tento model je pro windows XP podporovaný, nemusí se přeinstalovat BIOS?

Něco podobného by tam být mělo. Upgrade BIOSu je možný, ale byl bych v tomto směru nanejvýš opatrný. Špatným nahrátím BIOSu můžeš celý počítač zničit.

Další možností pro úspešnou instalaci Windows je instalace AHCI driverů v začátku instalace operačního systému.

Naji si v biosu IDE (SATA) mode, bude to asi tam jak se nastavuje bootování,alespoň tak to je u asuse. Pokud to opravdu nikde nenajdeš tak leda upravit instalačku pro sata disky v ahci, už jsem to tu psal, teď to hledat nebudu,kdyžtak napiš

nutt*
hodnocení

Je to vyřešeno , Děkuji za rady

foxit*

prosimtemuzes semka napsat cim to bylo, mam taky novy pocitac od asuse a mam uplne stejny problem jak ty a nevim si rady

nutt*
hodnocení

Urcite, vsichni mi radili to co sem uz vedel ze mam vypnout sata mod to jsem udelal ale problem byl porad proto sem zkoumal az sem na to prisel v Biosu byla moznost: DATA Execution Preveniton a bylo tam disable zmenil sem enable a slapalo to po nainstalovani sem obe dve moznosti jak Sata Native Mode tak DATA Execution Preveniton dal zpet na disable ale windows nesli spustit proto jsem znova vlez do biosu a DATA Execution Preveniton sem dal na enable ,vse mi slape uz mesic jak ma bez problemu. Pro lepsi info pridavam foto biosu jak to ma vypadat aby instalace fungovala.

Instalace windows - nenalezen disk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]