Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, prosím o radu zda koupit pro dítě 5 let notebok nebo tablet a jaký (nejsem rejdař Onasis, uvítám rozumnou cenu). V MŠ má více dětí vlastní tablet a nechci aby vnučka technicky zaostala. Jelikož tomu vůbec nerozumím (bohužel ani manžel) vybrala jsem zde:
Prosím o radu, klidně i jiný návrh. Děkuji Lída
pro dítě si myslím že je lepší tablet a pro 5let rozhodně něco jednoduchého, je toho spousta kolem 1500Kč. Takový přístroj mu bohatě postačí.
Tak dobrá tedy tablet, cena se mi líbí a hledala jsem dál okay.cz/... potřebovala bych ale konkrétní radu. Dík
Tak třeba tento je za tu cenu bezkonkurenční, chodi velice pěkně a je to i plnohodnotný mobilní telefon včetně GPS, pokud na tom netrváte, lze koupit podobný model zhruba o 500Kč levněji. Pro dítě až, až...
doplněno 09.04.15 21:44:teblet:
zajímalo by mě co se dělá v případě zakoupení dražšího tabletu pokud se rozbije displej - ten se jako nevyhodí?
Kdo chce nechá si opravit. Oprava tak 3k až 4k a je jedno co to bylo za tablet
K Nexus jsem radši dotykové sklo + LCD objednal z Číny za 1,5k a byl jen 7 "
To je právě ono, pokud si tablet nevezme do parády servis tak se vyplatí oprava u levného i u drahého
Vlastně je to jedno zdali se jedná o tablet nebo cokoliv jiného...
Zcela upřímně bych mu raději koupil míč a poslal ho na hřiště.
Co se týká výpočetní techniky, přijde mi mohem lepší klasické PC.
Nicméně pokud Lidus trváte na výběru z těch dvou, tak vzhledem k věku bude asi vhodnější ten tablet.
Gotrekzagary, já rovněž ale mám obavy, že to bude jedna z mála a pro smích už v MŠ. Sportu má dost, jezdí na kole, kolečkových bruslích, lyžuje, plave, nejvíc je to turista- jeskyně, rozhledny, bežně jde do 10km. Klasické PC rodinné mají a straví hraním her málo času, spíš si hledá na yutube písničky. Prostě jsme si s dědou řekli, že nějaký tablet ji koupit musíme aby měla to, co většina a bohužel i o dva roky mladších dětí.
Myslela jsem, že do toho tabletu jdou nahrát nějaké věci a nemusí mít trvalé připojení k internetu, k interetu, že se připojí jen přes wifi-doma nebo tam kde je. To se musí platit nějaký paušál? Prosím vysvětlete.
BMBX-čtete dobře, vnučka má 5 let a nepočítám, že by tablet vydržel na věky, prostě má to být spotřební věc.
Tak já nevím, asi jsem si to přečetl blbě nebo co. Pro koho to má být? Ty rady mi zde příjdou dost ujeté
Tak právě proto si myslím, že levný tablet bohatě stačí, protože časem bude potřebovat lepší a takový aby byl i v budoucnu lepší, ten teď asi těžko koupíte. Ten co jsem dával v odkazu, je opravdu za tu cenu dost dobrý a přestože by někteří oponovali, že je to pouze "dvoujádro" tak se neseká a pokud nebude určen na nějaké náročnější hry, tak se nebude sekat ani tablet o třídu horší. Nechápu jak každý hned radí buhvíco, proboha lidi vzpamatujte se a trochu přemýšlejte - je to pro malé dítě
Samozřejmě si do tabletu natáhne v přítomnosti Wi-Fi co chce - muziku, videa... a přehrávat si to muže i mimo dosah, otázkou je, zdali absence trvalého internetového připojení kdekoliv nezařadí děcko mezi "autsajdry"
Měl jsem 3 kusy Archos, soused několik Prestigio, nabíjely se přes Micro USB. Všechny po čase vráceny, konektor se vyviklal a nenabíjely. Teď mám Lenovo 7" ten nabíjí, ale připojená fleška přes OTG kablík při sebemenším pohybu ztratí kontakt.
tablet:
nedavno jsem měnïl mikro USB v mobilu od samsunga a při jeho shánění jsem zjistil, že existují dva druhy konektorů, liší se délkou, ale hlavně tím plechovým tělem konektoru. Ten který má to oplechování subtilnější a díky tomu se v něm zástrčka celkem brzo začne viklat se používá v mobilních telefonech a tabletech mnohem častěji - bohužel. Škoda, že způsob montáže je natolik rozdílný, že záměna není možná, ten druhý je jak se zdá nezničitelný.
Mám OTG kablík kratší i delší samec. Mam tablet Lenovo 7 " a docela drahou Yogu. Ten delší samec je v tom levnějším tabletu jak na houpačce. Ztrácí kontakt což tedy při přenosu dat vadí. U nabíjení je tablet v klidu, takže problém není. Ty vrácené tablety nejspíš měly konektory utržené z desky. Nebo aspoň některý z kontaktů.
Jistě jsou i za 1500 Kč. Na hraní stačí. V případě rozbití displeje zahodíte. Oprava se nevyplatí.
Lenovo s klávesnicí jsou i s Windows. Windows preferují znalci. Android je víc rozšířen. Pro někoho je externí klávesnice přínosná.
Lenovo Yoga je dobrá. Pozor ale Yoga 2 první typ se nepovedl. Volba 8 palců, nebo 10 palců.
Model 3g je o dost dražší a k internetu se nechá připojit přes operátora. To se nedoplatíte. Ve škole i doma je nejspíš WiFi
Dobry den a co takto 2v1 notebook s odnimatelnou klavesnici? alza.cz/... Myslim si ze by tohle mohlo nejaky cas vydrzet a diky windowsu se to da vyuzit i pracovne nejen na hry, treba pozdeji na reseni domacich ukolu. Ja bych premyslel dopredu a koupil toto. Prilis levne tablety nema cenu kupovat protoze se rychle zpomaluji, zacnou sekat a to asi neni zadouci. Z levnejsich tabletu bych volil asi toto alza.cz/...
Dobrý den, máme doma něco podobného (syn 7 let). Tak jsme mu k narozeninám koupili v Tescu tablet Lark ultimate 7i, v letáku byl v akci za 1800 Kč, je to nějaký hit měsíce, takže v akci by měl být do konce dubna. Tak ho zkuste taky!
Petaa díky a díky i všem ostatním, nejvíc asi poradil BMBX děkuji zvlášť. Ujasnila jsem si, že chci tablet a max.do 3000,-, připojení mimo dosah wifi neřeším (zatím).
Ano, dospěla jste, podle mne, ke správnému rozhodnutí: levný tablet. Někdy se takové prodávají i pod názvem "dětský tablet" (ale pozor, aby to nebyla jen jednorázová hračka). Jeden takový "dětský" se nám mihnul v práci (jen jako ukázka), stál něco přes 1,5 tis. Kč, měl takový vcelku praktický gumový navlékací ochranný rámeček, ale jinak to byl v podstatě normální tablet (jen trošku menší) a kupodivu pro naši zkoušku byl lepší, než běžný střední tablet (4-5 tis. Kč), který jsme tam taky měli.
Když není wifi, je každý tablet prakticky k ničemu, protože tablety jsou síťová koukátka. Nanejvýš tam předem nahrajete nějaké fotky, film nebo snad i hru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.