Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím někoho z Vás zkušených s facebookem o radu. Mám založený facebook , ale téměř jej nevyužívám...Jak je možné, že mi na mail začly chodit zprávy z facebooku typu neznáš náhodou toho a toho, chceš si ho přidat do přátel... A to je právě ono, je výběr těchto jmen náhodný. Většinu jmen totiž opravdu znám, ale facebook jsem jim neprozradil. Má s tím něco společný můj mail, který by třeba můžou znát...
Jenže já tam mám pouze jednoho přítele na 100% vím, že některé lidi, co mi facebook nabízí, on určitě nezná... Nebo to může být přes několik přátel, tato posloupnost vyhledávání facebookem...?
Např. mám pouze jednoho přítele Máňu
Máňa má přátele Boženu a Jiřinu
Božena má za přítele Pepu a mě facebook může nabízet, jestli neznám Pepu, nebo pouze Boženu a Jiřinu
Jak to přesně dělá můžeme jen hádat, ale tak co mě třeba napadá nebo jsem někde četl:
1) přátelé přátel
2) likujete/navštěvujete společné stránky/příspěvky/fotky na FB...
3) jste součástí stejné skupiny
4) účastníte se stejné akce
5) jste označeni na stejné fotce
6) jste ze stejného města (a jiné věci společné na profilu)
7) někdo dal přístup ke svému mailovému adresáři a daná osoba tě měla v mailu (mám dojem, že by ti pak přišel mail, že si tě chce přidat)
8) ty jsi danou osobu hledal nebo ona hledala tebe
9) na základě aktuální polohy, pokud používáš FB v mobilu
10) navštěvujete stejné stránky na internetu a FB tam má nějaký svůj "box" (komentáře, like box, ...)
11) náhodně
12) ...
Určitě je toho mnohem víc
Co se týče těch mailů, to je prostě FB. Když tam nějakou dobu nechodíš, chce tě donutit tam chodit nějakými lákadly typu "tvůj kamarád se právě oženil, chceš vidět fotky ze svatby" nebo "máš nové zprávy od .." nebo "tvoje kamarádka nahrála nové fotky, podívej se na ně.
Stejně jako Audinos si myslím,
že Facebook může mít přístup
ke kontaktům Vašich známých.
Přidáte-li si na FB tyto známé do přátel, dostanou se k Vám jejich prostřednictvím i "jejich aplikace". (Ten, kdo nechá využívat své kontakty z e-mailu pravděpodobně nijak nezabezpečí ani svůj profil).
Další možnost je, že Vás na FB někdo zkoušel vyhledat pomocí Vašeho e-mailu, a že Vám FB nyní nabízí ty, kdo Vás hledali ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.