Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopočet dpi

Od: wydra® odpovědí: 7 změna:

Neznate nejaky free SW na dopocitani dpi? Mam asi tri fotografie, potrebuji z nich udelat potisk malemu vnouckovi na tricko, bohuzel, jsou uz zmensene a v horsim rozliseni. Pokud by mi nekdo s tim pomohl, byla bych rada.

doplněno 05.04.15 14:10:

Obrázek bych potrebovala tisknout v rozmeru priblizne 20 x 24 cm (ne presnych rozmerech netrvam)

Dopočet dpi
Dopočet dpi #2
Dopočet dpi #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já vidím rozměry 31,75 x 42,33cm.

doplněno 05.04.15 14:25:

Tady máš 20x24,

Dopočet dpi #4

No nevím. Mně to u původního obrázku dává rozměry 900x1200, s tím, že bylo změněno na menší. Pro kvalitní tisk se pak praví, že je třeba 300 dpi (aspoň to tvrdili tiskaři). Pro 900x1200 by tedy rozumná vlekost byla 3x4 palce neboli cca 7,5x10 cm. Zvětšováním rozměrů se ničeho nedosáhne, bude to jen horší a horší, tedy nepoužitelné

Pro tazatele: Jednotka dpi je počet bodů (pixelů) na palec (2,54cm), tedy netřeba program, ne?

doplněno 05.04.15 15:27:

to @wydra: Jak rozmanitá je ta čeština. Omlouvám se za nedovtipnost. Potřebujete zkrátka zvětšit rozlišení při zachování kvality snímku, tedy interpolovat rozlišení. Bohužel nepomohu, poněvadž něco takového jsem viděl pouze na TV Nova a asi to nebylo zrovna free. Ale aspoň už si rozumíme :)

jofa*

Pošlete vnitřní poštou e-mail a pošlu dvě v rozměrech 20x24cm 300 dpi a jednu 20x28 cm 300 dpi. Ale kvalita je velice nízká. U mne např. vůbec k ničemu nepoužitelná.

hodnocení

Za odpoved diky. Ja vim co jsou dpi a take vim, a k tomu smerovala moje otazka, jestli nekdo nema sw na dopocet. Vim, ze takovy existuje a dost slusne body doplni. Tenhle obrazek je prave ve spatne kvalite a proto by se mi to dopocitani dpi alespon trochu, docela hodilo. Jinak upravit co se da, to umim.

jofa*

Změna rozměrů a nastavení dpi umí každý slušný editor. Zoner... atd.

Kde nic není, ani smrt nebere :)

Software sice dopočítá DPI, třeba i dost slušně :-D, ale obrázek stejně nebude za nic stát - to prostě nejde, detaily a ostré přechody si prostě nevymyslí.

hodnocení

Mam s tim slusnou zkusenost a na potisk tricka detskeho to zas nepotrebuje byt buhvi jake. Ale uplne rozhozene se mi nelibi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]