Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co koupit pro zvednutí výkonu PC

Od: hermanmarek odpovědí: 8 změna:

Potřebuji vyřešit výkon PC. Seká se při brouzdání na internetu i při práci na PC. Myslím že by to chtělo GRAFICKOU KARTU a RAMky.

Mám v PC:

HDD 250 Gb

RAM 2 Gb

Grafická karta: Nvidia Gforce 6100 Nforce 405

Processor : AMD a ATHLON 64 X2 Dual Core 3600+ 19.91 Ghz

Základní deska: MSI K9N6SGM-V

Nechci kupovat celý nový pc, mám v pc Wifi kartu, Tv kartu novou vypalovačku, čtečku karet a pod. Takže radši vrazím 3000,- - 4000,- do komponentů. Potřebuji vědět co z těch věcí koupit a jestli to pomůže. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilibald
hodnocení

1x

Odinstalovat hnusne windows a nainstalovat linux ... :)

Vynikajici, jednoduchy, spolehlivy a bezpecny OS. Pokud jste zvykly na windows, treba Lubuntu je uzasne na prechod z Winu na linux. Navic plne kompatibilni Libreoffice a vse zadara. A bohate Vam postaci stare zelezo bez nutnosti upgrade

pedrous
hodnocení

0x

Tak to už bych radši koupil novej...

hermanmarek
hodnocení

Když koupim novej, budu zbytečně platit za chase, DVDrom to radši vrazím prachy do chasi které mám.

111®
hodnocení

0x

jak jsou vytíženy paměti? jaký OS 32bit nebo 64bit?

hlucha*
hodnocení

0x

Nejvíc se vyplatí upgradovat rovnou celou z. desku, spolu s CPU a RAM. Pokud PC používáte hlavně na internet, office atd, pořídil bych -

czc.cz/...

czc.cz/...

czc.cz/...

- základ pro dostatečné multimediální PC, pocítíte znatelný nárůst výkonu. Doporučil bych v rámci rozpočtu ještě dokoupit SSD - do 4000Kč by jste se měl se vším v pohodě vejít. Neuvádíte, jaký máte v PC zdroj, to napište, velmi důležité!

WiFi karta - pokud je PCI-e, šla by i zde osadit, pokud je PCI, bylo by třeba vybrat odpovídající desku.

hermanmarek
hodnocení

Děkuji, takže respektivě teď mám Pentium 4 - vyměnit za Intele Celeron 41840 ..., Ram jsou samozřejmostí, Je třeba i základní desku novou? Co grafika?

hlucha*

S novým procesorem je třeba novou základní desku, to samé RAM, jsou třeba DDR3. Grafika postačí integrovaná v G1840, je mnohonásobně (!) výkonnější než GF6100.

host*
hodnocení

0x

Co děláte, že se vám při "práci na PC"a brouzdání po internetu seká? Na normální práci a normální brouzdání po internetu stačí mnohem méně výkonné a mnohem starší stroje nebo notebooky, které mají mnohem menší výkon i menší RAM.

Podle parametrů na czc.cz/... máte 2GB RAM maximum, víc nepobere. Pokud jste náročný uživatel, tak tento stroj prodejte někomu, komu bude ještě pár let dobře sloužit a kupte si nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]