Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel, jak vložit údaje do sloupce?

Od: exelik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím Vás, mám asi 2000 položek v jednom poznámkovém bloku psané za sebou a oddělené jen čárkou. Jedná se o EAN kódy mých produktů..

Lze je nějakým způsobem vložit do Excelu, aby se vložily pod sebe do jednoho řádku a ty čárky zmizely?:( Moc bych to potřeboval, nechci ručně všech asi 2000 položek přepisovat:(

nyní je to takhle: 6514564,684454,84856,95892,325854,114984,652684,

potřeboval bych to v excelu takhle:

6514564

684454

84856

95892

325854

114984

652684

Moc děkuji!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Otevřete ve Wordu, označte, při vkládání tabulky zvolte převést na tabulku, nastavte čárku jako oddělovač a výlednou tabulku překopírujte do Excelu. Co je na tom složitého?

exelik
hodnocení

Děkuji, jednoduché to bude pro vas:) ja s wordem a excelem moc neumím :)
Ale když vysvetlite, naucim se rychle... Takze vse vyjmu ctrl+c a vložím do Wordu jako tabulku?
A jak odstranim přesně ty carky? Nahrazenim pres ctrl+f? Děkuji

hodnocení

2x

Nebo, otevřít ve Wordu, čárky nahradit znakem zalomení sloupce, uložit ve formátu txt, otevřít v excelu. A je to.

doplněno 04.04.15 15:20:

"Jak nahradím čárky?"

Ctrl+H, do "najít" dát čárku, do "nahradit" - více, zvláštní, zalomení sloupce, a nahradit vše.

Uložit do txt.

V excelu - otevřít, "všechny soubory" a vybrat ten txt soubor.

excelik
Jak nahradim carky zalomenim sloupce? A pujde to pak z txt otevrit v excelu?

hodnocení

1x

Já to dělám následovně:

1) zkopíruju data do Excelu, třeba do buňky A1

2) Označím sloupec A a v záložce DATA kliknu na Text do sloupců.

3) V otevřeném okně vyberu Oddělovač a pokračuju tlačítkem Další

4) Jako oddělovač vyberu čárku a pokračuju tlačítkem Další. Pak potvrdím tlačítkem Dokončit.

5) Nyní označím řádek s daty a zkopíruju.

6) Pravým tlačítkem myši kliknu na buňku A2 a z kontextového menu vyberu Vložit jinak.

7) Z možností zakřížkuju Transponovat a potvrdím tlačítkem OK.

Hotovo.

Vypadá to náročně, ale není.

excelik
hodnocení

Děkuji Vám moc za předchozí rady, povedlo se, bylo to jednoduché, jen to neznám.:)

Měl bych ještě jednu prosbičku:

Některé položky jsem zjistil, že jsou stejné, umí ať už Word nebo Excel je vyfiltrovat? Jakože najde shodu v tom sloupci 2000 položek 2 stejné a buďto mi je ukáže a já je promažu nebo je vymaže sám? Děkuji moc!

Označ sloupeček a v menu vyber Data --> Odebrat stejné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]