Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je port?

Od: babkazov® odpovědí: 18 změna:

Teď jsem otevřela nový email na Seznamu. Chtěla jsem si přidat ještě jedno jméno, nový účet. Při vyplňování požadavku po mně chtěl vyplnit port. Co to, prosím, je? Bez toho údaje nechtěl uložit. Napsala jsem tam pop3 a to mi vzal. Nezvojtila jsem to? *nevi*Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaa*
19.11.12 07:23
hodnocení

0x

napiš 25

aaaaaa*

jo pop, tak to ne, cs.wikipedia.org/...

luke237
25 asi ne, spise 110 (Seznam Email: Jak nastavit pošt/...)

Jde o to co a kde chce tazatelka nastavit, protože pokud jde o outlook a jemu podobné tak potřebuje vědět email, server na příchozí a odchozí poštu a pak porty a to jak odesílání tak příjem. Takže já si netroufnu říct co přesně tam napsat, dokud nebudeme vědět konkrétní položku, nebo si to tazatelka přečte v odkazu...

luke237
Vzhledem k tomu, ze tam autorka puvodne cpala "pop3", tak jsem si troufnul odhadnout, ze se jedna o port pro prichozi postu, tedy 110. *smich*

hodnocení

Děkuji všem. Zmotala jsem to teda dost příšerně a neumím z toho ven. Mám to na seznam.cz, pokoušela jsem se to napravit, ale nelze. Nechám to tak a do emailu si budu klikat pro tu druhou adresu. *zed*Jéžkovy zraky, jak já jsem furt velmi slabý uživatel, to je na ostudu.*plac*

luke237

My bychom ti i poradili, jak si to nastavit, ale ja za sebe se musim priznat, ze jsem v tom tvem popisu uplne ztraceny *sok* Neznali uzivatele pojmenovavaji veci tak divne, ze nekdy - jako v tomto pripade - vubec netusim, o cem vlastne mluvi. *ee*

Co znamena:

• "otevřela nový email na Seznamu"? Zalozila jsi si na Seznamu nove konto (dalsi email, s jinym jmenem)?
  • Při vyplňování požadavku po mně chtěl vyplnit port. Tedy nechces si cist postu v prohlizeci, ale chces si ji stahovat do postovniho programu (Outlook) na svem pocitaci?
  • "do emailu si budu klikat pro tu druhou adresu": tohle vubec netusim, co je
hodnocení

Luke, máte pravdu, vyjadřuji se jako heotentot. Ale bohužel, já jím jsem. Nevím, jak se které záležitosti nazývají, tak se je snažím popsat, jak nejlépe umím. A výjde z toho taková podivná záležitost Vlastně všecka práce na pc takhle vypadá.*plac*Bez nářků, jen chci říci, že všecko, co dělám, dělám systémem pokus, omyl, couvání do výchozího bodu. Snažila jsem si něco načíst, ale mluví tam pro mě úplně nesrozumitelnou řečí, naprosto cizím jazykem. Když jdu kolem mladých a oni takovým jazykem mluví, pochopila jsem, že se baví česky, ale o počítačích. V kurzu mě naučili na co jsou myšítka, co je kurzor a že nemám pc vypínat na přístroji. Pořád si slibuji, že půjdu ještě na jiný kurz, ale pořád to odkládám. Takových seniorů jako já, je hodně. Stáří je smutné**plac*Pokusím se můj problém, který jsem, po vyspání vyřešila. V nové poště na seznamu.cz mi nabídli možnost ještě jedné schránky. Vyplnila jsem co chtěli, ale u portu jsem se zadrhla. Dnes ráno jsem našla jak to udělat a vymazala jsem včerejší zadání a nainstalovala si úplně novou schránku a správně vyplnila port, na který jsem se včera ptala. Teď počkám, až mi ho potvrdí. ;) Děkuji Luke, máte pravdu a já jsem se nad sebou zamyslela a znovu a ještě razantněji se sebou něco udělám. Půjdu do kurzu *jasne*

*Stáří je smutné, řekl doktor 35letému kamarádovi, kterému nechtěla srůst zlomenina nohy. Používáme to jako rčení. :D

praivo*

"V kurzu mě naučili na co jsou myšítka, co je kurzor a že nemám pc vypínat na přístroji." - A to tě učili kdy? Dříve se počítače vypínaly/zapínaly "natvrdo" spínačem zdroje, ale dnes je tam už jenom tlačítko, ovládající systémy základní desky. Když ho zmáčkneš, tak se ti buď vyvolá vypínací nabídka, nebo se počítač rovnou vypne, jako při vypínání přes Start -> Vypnout. Klidně to tlačítko používej ;) Ale pozor na staré počítače (se zdroji typu AT - s těmi se dnes moc nesetkáš; zvenku to poznáš podle toho, že tlačítko funguje jako spínač - po stlačení při zapínání cvakne, většinou dost nahlas, a zarazí se v zapnuté poloze (trochu zastrčené - prostě jako tlačítkový spínač)). Chování počítače po stisku tohoto tlačítka by snad měli jít nastavit v možnostech napájení v ovládacích panelech.

Co se týče softwarových portů (pak jsou ještě hardwarové (konektory)), myslím si, že uživatel jako ty nepotřebuje vědět, co vlastně jsou. Ale pokud bys to chtěla vědět, jediný článek v češtině jsem našel na Wiki.

@maverick: Nevím, co umí Outlook, ale třeba Thunderbird si zvládne velkou část nastavení předvyplnit sám, myslím, že si umí zadat i porty.

luke237

Osobne bych take nedoporucoval vypinat PC "vypinacem na pristroji". Naposledy, kdyz jsem to pred lety zkousel, tak to automaticky uspalo PC bez komunikace s operacnim systemem a uz si nevzpominam, jestli to slo probudit nebo ne. V poslednich letech jsem to tlacitko ani mackat nezkousel, takze priznavam, ze vlastne netusim, co to ted dela. :( V kazdem pripade vypinani z menu pocitace je standardni reseni, ktere nemuze nikoho obtezovat.

Uzivatelce to zrejme na kurzu zduraznili proto, ze drive (v dobach DOSu) se opravdu bezne vypinala PC sitovym vypinacem na bedne a fungovalo to. fungovalo to ale proto, ze DOS sam o sobe nepouzival vyrovnavaci pameti (buffery a cache) a malokdo mel nejaky program, ktery tyto sluzby poskytoval, nainstalovany. Od doby, kdy se vyrovnavaci pameti, ktere vyrazne zrychluji praci s pocitacem, zacaly pouzivat, je nutne pocitac (resp. operacni system - napr. Windows), spravne ukoncit, aby se tyto vyrovnavaci pameti stihly zapsat na disk a stav na disku po vypnuti odpovidal tomu, jake informace mel o disku k dispozici operacni system.

luke237

Tezko muze odbornik od laika ocekavat, ze se bude v technicky presnych terminech. Mate me slyset, kdyz mluvim o obleceni, siti, rostlinach atd. :) Chtel jsem tim svym predchozim prispevkem jen rict, ze se mi nepodarilo z toho vaseho popisu rozlustit, co za problem mate a budu se potrebovat zeptat par doplnujicich otazek.

Na zadne dalsi kurzy chodit nemusite. "Porty" jsou neco, co by bezneho uzivatele vubec nemelo zajimat a jestli to po laicich Seznam chtel, tak mel poskytnout presny navod, co a kam jak zadat. Je to tedy jejich chyba, ne vase.

Preji vam hodne dalsich, stastnych a bezstarostnych mesicu s vasim pomocnikem - pocitacem.

hodnocení

luke, toto je pohlazení mé duše. Děkuji vám*pusa*

doplněno 21.11.12 07:49:

luke, proč se nazaregistrujete? Udělejte to, pokud vaše příspěvky nejsou uštěpačné nebo ironické, jsou velmi přínosné, skvělé!;)

luke237
Rado se stalo. *srdce* *slunce*
luke237
Prave proto, ze mi obcas ujedou nervy s nekterymi zdejsimi uzivateli a zplodim "ustepacny nebo ironicky" prispevek, tak je tady stale nebezpeci zablokovani registrace. Kdyz neni registrace, neni ani nic, co by slo zablokovat :)

praivo*

Ale je, IP adresa :)

doplněno 22.11.12 16:26:

On to vždycky nějak vymyslí, už to tu jednou bylo...

luke237
Da se prichazet z jine IP adresy.
hodnocení

Šmankote, co to zase IP adresa je? Chlapci, šetřete mě! Nedělejte mi v hlavě ještě větší zmatek! *hej**plac*

praivo*

cs.wikipedia.org/...
Jednoduše: IP adresa je číslo, které identifikuje počítač v síti. Svoji zjistíš například na whatsmyip.net/... (najdeš tam také nějaké info). Například moje IP adresa je při pohledu "z internetu"176.12.115.152.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]