Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Už delší dobu se potýkám s takovým nemilým problémem, u kterého jsem si myslel, že jsem ho vyřešil, ale nakonec se vrátil.
Tady je moje nová, cca. před 2mi týdny poskládaná sestava.
OS Win 7 64bit Ultimate
Popis problému:
No začalo to hned 2. den provozu mého PC. Problém vypadá asi takhle, při normálním běžném používání nebo při hraní her se mi PC sekne, když mám puštěný zvuk, tak ten zvuk třeba pokračuje dál, ale ve velmi zhoršené kvalitě, ale PC nijak nereaguje (myš, klávesnice, ctrl alt del, nic to nedělá prostě), tak to musím vždy natvrdo resetovat. Stávalo se to třeba 2x denně, tak jsem zkusil prohodit RAM moduly do jiných slotů a pomohlo to, asi na 3dny a poté to přišlo znova. A dnes je to častější a častější.
Testy prime 95 a furmark jsem měl puštěné mnohokrát a bylo to stabilní.
Dělal jsem i MEM test a ten se vždycky sekl u Hammer testu. Po sléze jsem se dočetl, že když se to sekne u tohodle testu, tak mám zkusit vyměnit moduly, to jsem zkusil, pomohlo, ale problém se vrátil.
Tak vás moc prosím o nějakou radu. Díky
Dobrý den, asi bych zkusil projít kabeláž v bedně (rozpojit a spojit) a vyloučit špatný kontakt.
Také vyndat a opět dobře zasunout moduly RAM a karty do zákl. desky. Potom projít BIOS a asi nastavit jako výchozí (default). Jestli máte dvě zvuk. karty, tak jednu zakažte. A v OS si nastavte automatické spravování diskové paměti (neomezovat ji hodnotou). Pokud používáte nějaký antivir, tak nechte aktivní pouze jeden (nikoliv více současně). Zdravím!
Mnojá nevím, ale mně přijde, že bude problém v grafice > možná špatný kontakt napájení zlobící vlivem zahřívání. Jinak ten zdroj nic-moc, kvailtní je, a až odejde, tak ti pc pravděpodobně nezničí, ale zrovna EnergyKnight má v sobě nekvalitní kondenzátory, které po záruce vyřadí zdroj z provozu... Jinak ty tvoje záseky si zkrátka myslím, že budou grafikou. U mně se to naprosto přesně takto projevoval špatný kontakt v napájení grafiky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.