Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevný disk zvuky

Od: pepan42 odpovědí: 1 změna:

Ahojte, chtěl bych se zeptat... mám tento disk Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB a zdá se mi že dělá divné zvuky... když je pc v klidu a disk ve spráce úloh na 0% tak jen tak pořád neslyšitelně pocvakává... když je ve 100% vytížení tak jakoby chrčí což jde celkem slyšet... ale všiml jsem si že když je pc v klidu a dám k bedmě ucho tak slyším že asi každý dvě sekundy dvakrát po sobě hlasitěji cvakne ( jde to slyšet jen když k tomu dám ucho... a to jde slyšet celkem dost)... jen se ptám jestli je to vše v pořádku? děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, asi to bude v pořádku. HDD vydává zvuk a když pracuje, tak to vidíte i na LED diódě na bedně - já tomu říkám, že si "cvrnkne" (zvuk + blik). A on může pracovat např. při přerovnávání dat mezi RAM a diskovou pamětí (což hlavně OS Windows dělá stále). Zdravím!

P.S. Dá se asi usuzovat, že čím bude HDD více zaplněn, tak bude "hlučnější". I proto je dobrá občasná defragmentace HDD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]