Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 8 a změna velikosti ikon

Od: windowsik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jde nějak u Windows 8 změnit velikost ikon, které jsou na ploše? Jsou strašně velké, nevzhedné a hlavně mi zabírají moc místa na ploše... nejde je nějak změnit, aby měly jen třeba centimetr, jak to šlo u XP?

Mám notebook a na výšku notebooku se vejde jen 7 ikon. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

staci kliknout na plochu a drzet CTRL a koleckem mysi nastavit velikost ;)

kamcak*
hodnocení

0x

čágo , vím , ale nevím jak to vysvětlit :-D ... Když máš notebook je to prima , u klasickýho PC nevím jak by se to dělalo .. hale , jak je ten Touchpad , v podstatě to místo počem jezdíš na notebooku jako myš , snad rozumíš , dej na něho 2 prsty proti sobě , třeba pravou rukou ukazováček do pravýho horního rohu a levou rukou ukazováčkem ale zase do levého dolního rohu a jeď prstama k sobě jakoby do středu toho touchpadu a mělo by se to zmenšovat :)) a zvětšovat zase opačně od středu do stran .. snad si mě pochopil , nejsem moc na to vysvětlování :-D jo a snad neva že tykám ;)

Jsou i další možnosti.

Klikněte pravým tlačítkem myši na ploše (případně nastavte kurzor na plochu a zmáčkněte pravé tlač. pod touchpadem) , přejděte na příkaz Zobrazit a klikněte na položku Velké ikony, Střední ikony nebo Malé ikony.

Nebo

Ke změně velikosti ikon na ploše můžete také použít kolečko myši (jestli máte). Na ploše stiskněte a podržte klávesu CTRL a posunováním kolečka zvětšujte nebo zmenšujte ikony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]