Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s Externim HDD

Od: davirek* odpovědí: 15 změna:

Prosim o radu s ex. hdd. Pouzivam Ex hdd WD 1600GB funguje spolehlive pro prenos vetsich objemu dat, zalohy atd. Poridil jsem si novou tv LG kde je mozno prehravat soubory primo z USB. Pro objemejsi MKV soubory bylo nutno disc preformatovat z FAT32 na NTFC format. Vse bez problemu fungovalo..

U tv je mozno i nahravat porady primo na hdd ovsem, aby to fungovalo tv si potrebuje naformatovat disc podle sebe.. Nahravani fungovalo, vse ok. Ovsem disc v tomto formatu uz nebyl citelny v jinych zarizenich napr PS3, PS4. Ani na nej nebylo mozno v pc presunout neco v MKV nebo jakymkoliv jinem formatu.

PC ho nenaslo jako klasickou jednotku. Musel jsem ho pres spravce disku znovu naformatovat na NTFC a priradit mu pismeno. V mem pripade pismeno E. Disc je naformatovany, vse se zda ok. V pc se hlasi jako klasicke USB zarizeni pod pismenem E. Jdou na nej presunout jakekoliv souboury. Problem je v tom, ze jakmile jej pripojim k tv, tak ta hlasi "poskozeny soubor nebo adresar; usb nelze nacist"

Pritom v pc jede vse jak ma, vcetne prehravani i presouvani souboru. Zkousel jsem prekontrolovat chyby na disku s moznosti je opravit s vysledkem bez chyb. Nejde mi to do hlavy. Drive, nez si tv disk naformatovala podle sebe, vse fungovalo. Ale kdyz dam znovu format, melo by se vse obnovit a fungovat jako novy hdd. Nebo se pletu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta TV si to zřejmě pamatuje, ale tam tu informaci o historii formátování HDD neodstraníte (bez přístupu do OS v TV). Zkuste ještě formátovat zpět na FAT32 (velikost souboru do 4 GB) nebo exFAT (velikost souboru není omezena jako u NTFS, ale TV potom možná zase nerozpozná ext. HDD). Zdravím!

P.S. Možná by pomohlo i Tovární nastavení v TV, ale to zase přijdete o nastavené nastavení v TV.

A to, že formátování HDD zruší všechna data na něm, asi víte.

doplněno 02.04.15 07:53:

davirek - nic ve zlém, ale právě jste "objevil Ameriku". To, že většina TV musí mít pro své nahrávání vlastní formátování (zřejmě na TinyUDF), je známá věc. Proto musí být dva ext.

HDD (nebo flashky) - jedno slouží k nahrávání pořadů, které potom nepřehrajete pod OS Windows (ani pod OS Linux), ale pouze ve stejné TV a druhé zařízení pro přenos, resp. to přehrávání souborů z PC. Takže, reklamovat TV nelze (jen být naštvaný a respektovat to).

Formátovat na FAT32 lze i pod OS WIN-7, ale pouze zařízení do velikosti 32 GB (proto Vy tam nyní tuto možnost nevidíte, protože ext. HDD je větší). No, podle možností pro formát, které OS nabízí bych snad zkusil opět formátování na NTFS a zkusit rychlé i úplné (nebo jako bootovací či nebootovací). Ale, nemám OS WIN-7, tak ty možnosti, které tam jsou neznám.

doplněno 02.04.15 09:33:

davirek - psal jste, že původní formát byl FAT32 a později NTFS. Když Vám nikde (kromě PC) nefunguje exFAT, tak se o něj nepokoušejte a zkuste zase NTFS.

doplněno 02.04.15 10:25:

davirek - nejdříve to byl HDD o velikosti 1600 GB a nyní má 160 GB (budiž, to jste se jen přepsal).

Ale, již nevím, jak Vám to napsat, že NTFS není exFAT. A pokud dříve NTFS fungoval, tak se k němu vraťte a nezkoušejte exFAT. Já už to vzdávám.

davirek*
hodnocení

Dobry den, i kdyz naformatuju na EXFat, tak tv hlasi uplne tu stejnou chybu. Myslite, ze je mozny problem v tv? Ze by technici v LG nemysleli na moznost, ze HDD jednou nekdo preformatuje zpet, aby mohl prenaset soubory.. A nasledne pak by tv hlasila vzdy tu stejnou chybu. Pokud by toto byla pravda, tak to je skoro na reklamaci tv.

davirek*
Ok. Kdyz uz se tedy smirim s faktem, ze tv si "oznackuje" svuj hdd a chce s nim zit do konce zivota.. Pak nechapu proc ten samy hdd po opetovnem naformatovani do Ex fat nevidi ani herni konzole ps3 ktera jej drive v pohode videla a slo na ni prehravat soubory. Nemuzu se zbavit dojmu, ze je nejaky problem pri formatovani. Zkousel jsem i nejen rychly, ale i dukladny pomaly format do Ex fat.
davirek*
Abych rekl pravdu, tak si nejsem jisty jaky byl uplne puvodni format z vyroby. Je to hdd 160gb. Casem jsem zacal resit problem proc mi v pc na nej nejdou presunout vetsi soubory nez 4gb. Pry omezeni formatu Fat32. Takze puvodni format byl zrejme Fat32. Tak jsem jej naformatoval na NTFS. A pote vetsi soubory sly na hdd presunout a pote i prehravat v pc a v tv.
Toto fungovalo az do doby nez jsem vyzkousel funkci nahravani z tv na hdd.
Ted jsem si chtel na tv pustit objemejsi Mkv soubor.. Naformatoval proto zpet do XFat ( protoze "puvodni" Fat32 mi pc neumoznuje ) A jsem tam kde ted jsem... ted mi hdd nevidi tv, ta hlasi chyby. Ps3 nevidi taky nic ani nehlasi zadnou chybu.
Sakra prace toto :-/

hodnocení

0x

Zformátovat v televizi to nejde?

davirek*
hodnocení

Jde, ale jen pro pouziti nahravani v tv. Disk je pak nepouzitelny pro prenos souboru.

hodnocení

0x

Pokud chcete HDD disk používat znovu pro nahrávání pořadů z televize tak k naformátování musí dojít zase v té televizi.

Bohužel pořady nahrané v televizi asi do počítače nedostanete. Jedině přes nějakej program. Řešil sem to zde.

Já sem takhle použil HDD 1TB ale zdálo se mi to na televizi zbytečně moc tak sem si pořídil disk z noutbůku (300GB) a dokoupil na něj rámeček a používám ho teď v televizi. Mám taky TV LG.

@davirkovi jde zřejmě o to, aby mohl přehrávat filmy nahrané z PC na USB disk v televizi. Jenže ta mu hlásí chybu. Načetl bych TV do továrního nastavení. Následně znovu naladit a seřadit programy není zas takový problém. Na nahrávání z TV je nutné mít samostatnou flešku nebo HD, která ovšem nebude kamarádit s PC.

doplněno 02.04.15 10:30:

@davirku, nevím co pořád řešíte ! Musíte mít 2 USB zařízení (ext. HD nebo flešku), jedno pro PC a druhé pro TV. Jedno zkrátka zařízení nemůžete používat pro PC i pro TV ! Podívejte se třeba tady: samsung.com/...

doplněno 02.04.15 10:38:

A ještě bych dodal, budete-li kupovat flešku, tak vyberte nějakou s vyšší rychlostí zápisu.

davirek*
Ano, presne o to mi jde. Chtel jsem vyuzit funkci nahravani tv poradu na externi hdd. Ale zaroven neprijit o moznost si hdd zpetne naformatovat v pc na klasicky prenosovy disk a nasledne v tv prehravat filmy, fotky a ruzne soubory, ktere si stahnu a prenesu v pc na hdd.
Nejak se mi nechce verit, ze by na toto v Lg nemysleli. Ono formatovat tv po kazdem pouziti funkce nahravani, nebo mit v tv jeden hard pichnuty jen na toto, mi prijde celkem nestastne.
Zkusil jsem zpet na XFat a hlasi porad to same. Jedine zkusit jeste Fat32, ale tuto moznost formatovani jsem v pc nikde nenasel. Mam win7. Vi nekdo jak naformatovat na Fat32?
I kdyby se mi to na Fat32 povedlo naformatovat, tak moc neverim, ze se to bude chovat jinak :-/

Bohužel nelze... jak psal kolega v úvodním příspěvku. TV mají vlastní formát a ten nelze přehrát jinde než na TV. Dokonce údajně (nemám ověřeno) lze takto nahraný pořad přehrát jen na té konkrétní TV na které byl nahrán a na jiné to nepůjde.

Jestli chcete nahrávat pořady z TV a současně mít i externí disk k PC, musíte mít dva.

davirek*
Asi to tak bude, ze je potreba mit pro tv i pc usb pamet zvlast. S tim uz asi nic nenadelam.
Budu muset nekde zkusit pujcit jiny hdd a zkusit jestli ten tv najde. Pokud bude hlasit tu samou chybu, tak je problem v te historii pripojenych zarizeni.
Asi to taky vzdam :)

kamcak*
hodnocení

0x

PS4 nemá funkci pro externí disk , nikdy ti ho nenajde ..

davirek*
Tak jsem se k tomu po case zase dostal a podarilo se mi disk naformatovat a rozdelit na tri soubory. Prvni na NTFS, druhy na Ex Fat a treti na Fat32. Tv uz zadnou hlasku o chybe nehlasi. Disk najde i soubory prehrava jak ma. Problem ovsem nastane, kdyz disk pripojim k ps3 nebo ps4. Pak uz jej konzole nanajdou. I kdyz na disku jsou oddily, ktere konzole "umi" Jak jsem pozdeji zjistil, tak ono zalezi na tom na jaky format se naformatuje ten prvni, hlavni oddil (drive nez se zacne rozdelovat a zmensovat na dalsi oddily.) Pokud dam komplet naformatovat disk a jako vychozi format zvolim NTFS, pak jej na pulku rozdelim a druhe pulce dam Fat32 nebo Ex fat.. tak uz jej konzole nevidi. Pokud hned pri prvnim formatu jako vychozi zvolim Ex fat nebo Fat 32 pak pulku na NTFS tak uz jej tv nevidi. Jde o to, ze je pro konkretni zarizeni vzdy viditelnym pouze ten prvni zakladni oddil na disku. Pokud je naformatovan na spravny format. Od sameho zacatku mi slo o to, abych disk mel rozdeleny na nekolik ruznych formatu, pro ruzna zarizeni.. A kazde si po pripojeni vybere pro nej viditelny oddil.
Tak to bohuzel neni. Pritom v pc jsou klasicky viditelne vsechny tri ruzne oddily na disku. Ma nekdo radu, tip? diky

hodnocení

0x

Problém může být s tím. který oddíl disku je označený jako "aktivní" To se dá nastavit ve správě disků.

Na toto téma už se toho na různých fórech napsalo dost. Nahrávka na externím disku, který používáme na TV, nelze přehrávat v PC a obráceně. Prostě, co nahraju z televize na externí disk, lze přehrát jen v té televizi, kde nahrávka vznikla. V některých televizích je to popsáno i v manuálu. Pokud mám televizi Samsung, jako v mém případě, lze nahrávky z počítače přehrávat v televizi pomocí aplikace Smart View, pomocí WiFi. Také je to popsáno v manuálu. A funguje to dobře, lze přehrávat video v různých formátech, že se nemusím zabývat konverzí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]