Nejste přihlášen/a.
Počítač mám pomalý - chci proto zkusit defragmentaci, ale nevím kterou použít a zda je to vůbec správný krok.
Prý je tohle ok: IObit Information Technology - defragsetup.exe
Díky za info
Pomalý počítač? To záleží na mnoha dalších techických parametrech. Pokud se zpomalil tím, že je plný a harddisk musí rychle šmátrat po svém obsahu, aby dal dohromady potřebná data, tak defragmentace pomůže. Mnohdy je ale vhodné počítač vyčistit od nepotřebného obsahu - smazat nepotřebné soubory, obrázky, různé blbinky, které přicházejí z pošty a také ho vyčistit od zbytků procházení po webu. K tomu je dobrý klasický CCleaner, ten sice nemá nic na defragmentování, ale je vyzkoušený. Fragmentování už v sobě má Wise Disk Cleaner, opět je dobré nejdříve disk vyčistit a pak se podívat na defragmentování. Před různými pokusy je dobré si udělat zálohu toho nejdůležitějšího a také se před mazáním čehokoliv dobře rozmyslet, jestli se to dá smazat, nebo to bude chybět. CCleaner vám ukáže, co se bude mazat, například zbytky z Internet Exploreru, atd. atd. Zkusit to můžete, mazat nemusíte, ještě se vás to zeptá, jestli chcete mazat a když ne, tak se to dá zrušit.
host: díky za info, jj, pc mám plný a program CCleaner používám, ale stejně je to šnek. A jelikož jsem pc-diletant, tak se neodvažuji cokoliv smazat.
Dokumenty, fotky, filmy, hudbu můžete přesunout na jiný disk,
případně vypálit jako zálohy na CD a potom smazat.
Máte-li plný disk, moc si od defragmentace neslibujte (zlepšení bude nepatrné).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.