Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozor, jak to, že máte ještě Windows XP?

Od: slehacka* odpovědí: 18 změna:

Na počítači jsem začínal s win 3.11, ale tak opravdicky až s win 95. Všimli jste si, jaká je teď zoufalá a agresívní reklama proti win XP? Jak se Microsoft může pos... a rád by vám vnutil win8? Xpéčka budu mít do té doby, co mi neodejde hard disk. Nebo jsem já hloupý a vidím to velmi laicky?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jezdit se dá i se starou škodovkou 1000 MB

iz*
hodnocení

1x

Jakou "zoufalou a agresivní" reklamu míníte?

Já potkávám jenom upozornění na ukončení podpory, a to jen na webu Microsoftu a banky.

Pro představu: Koncem února "jelo" ještě přes 19 % počítačů na XPčkách ...

Pozor, jak to, že máte ještě Windows XP?

hodnocení

0x
Na reklamy moc nekoukám, ale nevšiml jsem si jediný reklamy abych se zbavil XP. Někdy se mě to ukáže na kompu s XP ať si dám jinej systém.

charlies*
hodnocení

0x

Nepřijde mi, že by to byla nějaká zoufalá nebo agresivní reklama, ale ukončení podpory XP je docela logický krok. Nejde udržovat všechny verze operačního softwaru a dělají to tak i distra Linuxu. Pokud ti bude vše fungovat a netrápí tě, že nebudou vycházet bezpečnostní aktualizace, je to tvoje věc.

Váže se na to ale i víc věcí, může se ti stát, že si koupíš novou myš a na XP už nepůjde, protože výrobci se také nevyplatí vytvářet ovladače pro starý operační systém. To samé platí se softwarem.

hodnocení

0x

Mně Microsoft nic nevnutil - rodinné počítače jedou na linuxu, tablety na androidu.

09.04.15 15:59

*smich*

figurek*
hodnocení

0x

Proč taková reklama? No samozřejmě že jde o peníze a postrašení lidi jsou ochotnější utrácet.

Jak mi řekli v Autocontu, lobisti prolobovali jeden pěkný zákon a softvér navázali na železo. Takže když chcete koupit nové Windows, musíte koupit i počítač. Když chcete koupit nový počítač, musíte ho koupit i s Windows. V oběhu je prý stále ještě skoro půl milionu počítačů s XP, tak si spočítejte, kolik peněz by se na nákupu nových PC dalo protočit. Jsou to miliardy korun. No a nějakých 10 procent zisku z protočených miliard korun je kolik? Stovky milionů.

Jasná věc, nemusí to být Microsoft, kdo rozšiřuje takovou reklamu.

Můžu poprosit o odkaz na ten zákon? Nebo aspoň číslo. Spíše bych řekl, že si to vymysleli v Autocontu, aby vám mohli cpát nové počítače. Nevím nic o tom, že by nebylo možné koupit Windows v krabicové verzi.

111®

no a zajímavý třeba je, že bankomaty jedo na XP...proč,asi? že by stabilita?

charlies*

Windows bankomaty mají jinou podporu (končí v lednu 2016) a je to i jiná verze tzv. Emedded. Ale neřekl bych, že hlavní důvod je stabilita, jako spíš že takový přechod není zadarmo... Ale neboj, taky na ně jednou dojde a XP tam nebudou.

No, ačkoliv to zní divně, tak jsem opravdu sám, na vlastní oči viděl bankomat, co jel na windows 98 a o pár měsíců jsem se setkal s bankomatem co měl čisté windows xp pro...

Stejně tak se běžně prodávají i počítače bez systému, na které si můžete nainstalovat co chcete.
alza.cz/...

hodnocení

0x

Proč byste nemohl mít XP? Přece neexistuje žádná povinnost stále kupovat novější verze ! Já servisuju CNC stroje, tedy stroje řízené počítačem a vězte, že v této republice a blízkém okolí je ješte stále spousta počítačů se sysémem W95 či W98. A kupodivu chodí bez potíží. Paradoxně největší potíží občas bývá sehnat patřičně malou USB flešku, kterou by ten systém akceptoval

jenda55
hodnocení

0x

Dobrý den.
Můj názor na toto téma je tento:

Četl jsem článek o tom, že Windows XP byl do ledna 2015 2. nejoblíbenější operační systém. (na 1. místě byl Win 7) Nemyslím si, že XP je nějak škodlivý, nezabezpečený a špatný Operační systém. Sám používám Windows XP a jsem s ním spokojen. Je ovšem pravda, že mám slabší grafickou kartu, procesor, atd...ale já ho používám jen na projíždění po internetu a hlavně, když potřebuju něco najít. A to že Microsoft vnucuje a doporučuje lepší, novější a držší PC, (WIN 7, 8, 8.1) je jen čistě pro to, aby si vydělali. A ty jejich aktualizace taky začali vytvářet jen pro novější software a podporu XP raději ukončili. Taky jsem si pořídil notebook s Win 8.1 a když jsem ho poprvé zapnul, tak jsem vůbec nerozpoznal ovládání a do teď mi to občas dělá problém, ale to je nezvyk, protože jsem zvyklej na Win XP. A dokud mi pojede tak ho nedám pryč z domu.

kangaroo*
hodnocení

0x

Všem doporučuji co aspoň zvládnou vytvoření boot CD/DVD/flashky z ISO obrazu přejít na Linux Xubuntu, Mint či rovnou Ubuntu podle toho jak silný počítač máte. I takový procák dědek P3,P4, AMD XP + 1GBRAM + Linux distribuce mile překvapí a natrhne p*del Windows na mnohem silnějších compech :) navíc vše v plné CZ aktualizaci. Takže i z bazar comp za 1000Kč se dá udělat počítač na běžnou práci bez omezení a nutnosti mít legální Windows. Nainstalujte Linux+XBMC+VLC+LibreOffice+prohlížeč a máte všechno na práci a zábavu :)

bender*
hodnocení

0x

mam nekolik pc s ruznymi systemy jako win7,8,debian, android, muj nejstarsi PC (uz je to doslova duchodce) ma XPecka SP3 vice jak 10 let bez preinstalace a i pres muj udiv, do dneska se na nem pekne pracuje a musim rict, ze XPecka sou jedny z nejpovedenejsich produktu microsoftu, dle meho nazoru a zkusenosti.

Vubec by mi nevadilo mit XPecka i do tedka na mym hlavnim PC, ovsem nekterej novej hardware ci software uz na tom samozrejme nebezi. Tak ci tak, XPecka nehodlam odinstalovat do doby dokud jejich zivot neukonci modra smrt :)

mp*
hodnocení

0x

Vůbec nejste hloupý. Víte co - to je úplně stejné, jako, když Vám Chce někdo něco nakecat. Buď tomu věříte, nebo ne. Nejsem proti pokroku, ale co se týče Win, tak bych brzdil. Zase vyzývače linuxu, to jsou borci, ti si napíší i program pro sebe. Já sám jsem měl první počítač v.r. 1991 JEC. Přivezl jsem si ho z Mnichova za dobrých 1500 marek ( asi 30000 Kč v tehdejší měně) A měli jsme nejmodernejší jídelníčky na devítijehličkové tiskárně.

doplněno 26.04.15 01:01:

A ještě jsem psal v T 602 a když jsem chtěl něco vyhledat na disku, tak jsem používal PC Tools. Vzpomene si na to někdo?

hlucha*
hodnocení

0x

Všem, kteří z nějakého důvodu vyžadují Windows XP mám řešení - Windows Embedded POSReady 2009 - je to na 99% identické s Windows XP a to hlavní - má to podporu ze strany MS (aktualizace) až do r. 2019. Jen je třeba je sehnat ;). Sám používám na pomalém nevýkonném netbooku a naprosto OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]