Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlepšení výkonu PC

Od: hermanmarek odpovědí: 10 změna:

Čau, potřebuji zvednout výkon u pc, nechci kupovat nový PC, přijde mi to zbytečné, proto bych chtěl zakoupit něco, co urychlí práci na pc. Netvrdím že je pomály, ale jsou chvíle kdy mu trvá načíst internetovou stránku třeba 10 sekund. Používám ho jen na internet, stahování, vypalování a pod.

Zde jsou parametry:

Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+ 1,91 GHz

Ram 2,00 Gb

Hdd: 250 Gb

Grafika: Nvidia Gforce 6100 nForce 405

Jde mi o to, co zakoupit ( GRAFIKA,RAM,) popřípadě něco jiného, co zrychlí pc.

Děkuji o stručné odpovědi, popřípadě otázky na které ihned odpovím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neřešte nákupy dílů, vyčistěte si PC nebo po záloze proveďte formát a reinstalaci systému (nejlepší antivir).

Klasika je CCleaner, ADWCleaner, antivir spustit "po restartu", CHKDSK, defragmentace disku i registrů...

doplněno 31.03.15 11:49:

Na WIN7 by bylo dobré mít min. 4 GB Ram - souhlas. Pak bych přidal grafiku - zřejmě nějakou Radeon X1300 nebo podobné.. ono asi záleží na možnostech základové desky.

Jinak nic - investice do starého PC kvůli internetu není zrovna nejlepší...

doplněno 31.03.15 11:59:

Mrkněte se na popis desky - dejte nám sem její kód. Je možné, že 4GB ramky nebude akceptovat...

hermanmarek
hodnocení

To už jsem provedl. Defragmentuji pravidelně, ale osobně si myslím že na dnešní reklamy na internetu je výkon slabý. Napadlo mne zaměnit 1GB + 1Gb Ram, které jsou v pc, 2Gb + 2Gb.

Hdd mám na volné kapacitě 120 Gb což je polovina a na funkčníst by to nemělo mít problém.

hodnocení

0x

Ta grafika je tuším integrovaná...a ještě tak 5 let stará (spíše i více). Údajně jde přetaktovat, ale to jsem jen četl, nezkoušel.

Nevím jaký máte OS, ale 2GB RAM může být také málo (zejména třeba na OS Vista).

hermanmarek
hodnocení

Šoupl jsem do PC Windows 7 64 bitový, ten by měl mít nejmenší náročnost.

To ano, ale 2GB RAM je opravdu málo...Ale zase podle mne, nemá smysl více než 8GB..

hermanmarek
hodnocení

Koupil bych 2* 2gb

hodnocení

0x

urcite kup ramku vetsi :) a SSD disk :)

hermanmarek
hodnocení

Ram koupim, ale co stou grafickou kartou? Novou nebo jde nějak upgradovat?

hermanmarek
hodnocení

Je lepší koupit 2* 2Gb 800MHz nebo 1* 4Gb 800MHz a nechat v pc 1* 1Gb?

V první řadě Vás brzdí paměť - jestli dva 2GB moduly nebo jeden 4GB nezáleží, u staré sestavy Vám dual chanel moc nepomůže. Levně se dá koupit na eBay. Pokud chcete novou paměť z obchodu, tak rovnou upgrade celé sestavy, DDR2 jsou drahé a jsou to vyhozené peníze.

Za druhé Vás brzí disk, sedmičky pracují s větším objemem dat a staré PATA a SATA 1 jim nestačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]