Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit otáčky ventilátorů

Od: harver odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zdá se mi, že u mého pc jsou malé otáčky ventlilátoru a nevím kde a jak je mám zvýšit. Existuje snad nějaký jednoduchý program nebo budu nucen podívat se do biosu( to bych fakt nerad, protože se v něm nevyznám :D)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Cesta zvýšení otáček není schůdná,Motor je stejnosměrný na 12 V a znamenalo by to zvýšit napětí,tedy nový zdroj.Lepší by bylo,dát tam výkonnější ventilátor.Ovládání otáček ventilátoru není obvyklé,existuje jednoduchý amatérský regulátor,umožňující snížení otáček kvůli hluku v době,kdy není nutno tolik chladit.

JABRAKA

hodnocení

2x

V prvé řadě jde o to jaký ventilátor to je a napadají mě tyto druhy:

- ventilátor má vlastní teplotní čidlo a to řídí regulaci
- regulace ze základní desky (většinou tedy větrák procesoru)
- ventilátor neni vůbec nicím regulovaný a měl by mít nějaké stálé otáčky (memusí to být nutně okolo 3-4tis ot/min)

Potom lze uvažovat co se děje, vetilátor je přidřený, je špatné čidlo, odešla regulace na desce

Řešením je stejně na 90% výměna větráku.

Jinak otáčky ukazuje třeba speedfan google.cz/...

my*
hodnocení

2x

skus tohle : www.stahuj.centru/... jináč jak jsi přišel na to že jdou pomalu? jestli chladí tak proč ne? chceš aby ti komp hučel? :o)

acemcintosh*
hodnocení

0x

A počkat, to se ti teda jenom zdá, nebo se ti počítač přehřívá?:D

harver
hodnocení

No asi jsem si jenom zvyk na pc v práci, kde jsou ventilátory podstatně hlučnější a doma se mi to zdá tiché. Takže je vlastně vše v pořádku. Pc se mi nepřehřívá, dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]