Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rychlá a jednoduchá otázka. Mám bendu, PC, můžu přiložit vysavač tam vzadu, jak jsou otvory a vysát to (nic rozebírat nehodlám). Potřebovala bych, aby se PC tolik nepřehříval. Dneska párkrát zapípal (nevím, jestli to pípání bylo přehříváním nebo ne). Teploty mám TMPIN0 (41 °C); TMPIN1 (37 °C) a TMPIN2 (56 °C) bez zátěže (měřeno HW Monitorem). Díky za odpověď. Anzionka.
Když jsem si našla, že krátké přerušované pípání znamená přehřívání počítače, tak ten počítač pípá jenom, když se přehřívá? On se nevypne? Nebo je to tak, že nejdřív pípá jako upozornění, a pak až se vypne? A je problém klidová teplota na jednom jádru 56 až 57 °C?
Pípání záleží na druhu biosu, ale pokud je to neustálé krátké pípání, tak je to chyba zdroje. Klidová teplota je trošku vyšší. Uvedeným způsobem vysávání ničeho nedosáhnete, navíc může dojít k poškození, i když méně pravděpodobně-v ojedinělých případech výbojem statické elektřiny nebo generováním proudu roztočením větráku. Doporučuji rozebrat počítač i zdroj, vyčistit, a zkontrolovat uchycení a pastování chladiče procesoru.
Nejdříve sundat boční kryty, samozřejmně odpojit veškeré kablíky a bednu přenést mimo byt. Stačí přehodit hadici ze sání na vystup vysavače a na hadici použít zúžený nástavec a tím PC vyfoukat. Dělám to nyní preventívně každý rok.
flodur.
Ale prosimtě... Já jsem vysavačem vysál tolik počítačů, že by ti na to ani 6 rukou nestačilo a nikdy se nic špatného nestalo... Stačený vzduch je drahý, je ho málo, a pokud se nádobka nakloní začně místo vzduchu stříkat voda, která okamžitě namrzá, a může tak něco zničit spíš, něž obyč. vysavač...
Snad jsi se nekoukal na tohle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.