Známý dal mému synovi 2 roky starý počítač, protože si koupil nový (což za to mu moc děkuji). Dnes mi ale oznámil, že na něm je pirátská kopie Windowsu 8 a já nevím co teď s tím jiný Win se mi kupovat nechce. Může na mě přijít policie? Nebo můžou jedině tak Microsoft tyto kopie dálkově zablokovat? Děkuji
Navíc včera proběhla kdesi v éteru potěšující zpráva že Mrkvosoft umožní upgrade na win 10 ze všech počítačů se systéme 7a8 bez dalšího vlny zkoumání ověření pravosti. Údajně experti zjistili, že když lidi mají doma windows(byť kradený ) tak v zaměstnání ho pak chtějí taky protože jsou na něj zvyklí. Firma už widle zaplatí což mrkvosoftu částečně kompenzuje ztrátu z pirátských kopií. No je to dost podivná teorie ale na každém šprochu, pravdy trochu. Takže tip pro prvního tazatele - máte li funkční systém a nevyskakují li vám žádné poplašné zprávy o tom že systém bude zablokován tak spěte klidně. Pokud nemáte ten počítač ke komerčnímu využití tak vás nikdo pro používání nelegálního softu neudá. A přeinstalovat můžete v létě po oficiálním spuštění hromadného upgrade na desítky. To by teoreticky mělo proběhnout bez ztráty dat.
Takže drn z Vidlákova má doma nějakou pochybnou kopii systému, ale protože pracuje na pozici, kde si může na svém šéfovi vydupat origoš windows, tak eksperti přišli na to, že mu to šéf zatáhne. Dobrá teorie)
jokeer*
S tou aktualizací pro majitele Windows 7,8, prý nepůjde o legalizaci, pořád to budou neoficiální verze Windows a Microsoft může učinit nějaké ty kroky později, přijde mi až divné, jak je Microsoft najednou tolerantní, aby nechystal nějakou boudu :D
Jde o to, že žádné windows 11-12-13 už údajně nebudou, Má jít podle jejich prohlášení o tak dokonalý systém, že se budou pořád jen vydávat update desítek a nebude se dělat vývoj nových verzí. Tím se ušetří . Následně tím že se stávající systémy 7a 8 se automaticky převedou na stejnou platformu, odpadne nutnost držet oddělení, která udržují roky staré verze up-to-date, což opět mrkvosofti poznají na kase
Ne, ale Microsoft může omezit funkce Windows jestliže máte v PC zapnuté automatické aktualizace (černá obrazovka, výzvy ke koupi) u takovýchto verzí není doporučeno je mít zapnuté. Jinak Windows není drahý, sedmičky stojí pod 2000 Kč, navíc dostanete časem update na Windows 10 jak ze sedmiček, tak i z osmiček. Alespoň za Windows by si mohl člověk zaplatit, záleží na vás.
applehelp*
Děkuji moc, ale chci se zeptat k té černé obrazovce, kdyby se toto třeba stalo dá se doufám win přeinstalovat (a doufám že nepřijdu o data)
ladinpraha*
Cista instalace predpoklada format disku a timwztratu vseho. Pro dulezita data je proto vhodne zvolit jako uloziste jiny disk.
jokeer*
U pirátské verze o data nepřijdete, jestliže bude rozeznáno, že není oficiální, jen nepůjde nastavit jiná tapeta než černá, vlastně půjde, po restartu se ale změní zase na černou a budou na vás vyskakovat hlášky s výzvou o aktivaci, proto to vypínání aktualizací. Windows jde přeinstalovat kdykoliv, budete si muset udělat více času i na instalaci ovladačů, které seženete na internetu, nic složitého v tom není Samozřejmě přeinstalací Windows přijdete i o data.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.