Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel_funkce pro vrácení hodnot

Od: rtep007 odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny. Prosím o pomoc s konstrukcí vzorce, který by uměl vracet nejnižší a nejvyšší hodnoty z proměnného zdroje dat +, o co mi jde nejvíc a bohužel si s tím lámu hlavu už nějaký čas, vymyslet vzorec, který by k nejnižší a nejvyšší hodnotě přiřadil příslušný název ze zdrojové tabulky a to i s ohledem na průměrný výsledek kritérií v případě shody ve výsledku (blíže v přiloženém souboru). Díky moc za každou radu. Přeji všem pěkný den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rtep007
hodnocení

Ještě připojuji obrázek k dotazu. Soubor se mi nepovedlo vložit. Díky

Excel_funkce pro vrácení hodnot

paw*
hodnocení

0x
Soubor dej na uschovnu a sem pouze odkaz.
rtep007
hodnocení

Díky za nápad a přikládám odkaz na soubor.

uschovna.cz/...

Zdraví Petr

paw*

Mrkni na to. Asi by to slo i jednim vzorcem, bez pomocnych, ale to necham na tobe. Minimum si uz dodelas

uschovna.cz/...

rtep007

Ahoj paw, díky moc za zajímavé a funkční řešení. MIN jsem si dodělal podle vzoru z MAX, ale negativně se mi tam promítají nulové hodnoty a prostě už nejsem schopný se jich zbavit tak, aby to fungovalo. Mohl bych Tě poprosit, aby jsi na to hodil oko a ještě mi pomohl s tímto? Každopádně díky moc. Zdraví Petr P.S.: přikládám odkaz na soubor s dodělaným MIN, byť nefunkčním ... *zed*

uschovna.cz/...

paw*

Skoro se ti to povedlo. Jenom musis nuly odstranit bud textem, nebo tam musis strelit nejakou nesmyslne velkou hodnotu, ktere bunky nikdy nebudou mit (treba 1000). Zvolil sem odstraneni textem. Makrem by to slo udelat tez. Asi elegantneji, ale pokud je to funkcni, tak proc ne.

Mimochodem, ynakz $ neni nutne vsude pouzivat. slouzi jako tvrdy odkaz na bunku.

uschovna.cz/...

rtep007

Velké DÍK, teď vše funguje přesně podle potřeby. Měj fajn den. Zdraví Petr

arygnoc*
hodnocení

0x

s ohľadom na vaše požiadavky sa ako najjednoduchšie riešenie javí makro.

nevýhodou je, že pre zobrazenie výsledkov budete musieť makro spúšťať po každej zmene vstupných údajov.

;-Q

rtep007

Také díky za odpověď.

figurek*
hodnocení

0x

pro hodnotu nejvyššího a nejnižšího kriteria máte funkce MAX a MIN.

=MAX(C4:K11)

=MIN(C4:K11)

S vybráním sloupce a přenesením jeho jména do buňky budou trable. Pojmenování sloupců totiž nijak nesouvisí s hodnotami v buňkách a nemá na ně žádnou návaznost. Tady skutečně budete potřebovat makro a s tabulkou nebudete smět pohnout.

Já se na váš problém ještě mrknu a jestli se zadaří, tak se možná ozvu.

rtep007

Tobě také děkuji za snahu, podařilo se již vyřešit, viz výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]