Nejste přihlášen/a.
Mám navigaci Asus A696. Začal na ní zlobit mikropřepínač pro zhasínání dipleje. Opravit (či vyřadit) tenhle přepínač by asi nebyl problém, ale netuším, jak se do navigace dostat. Není na ní jediný šroubek, takže to drží asi jen na záskočkách. Hrubé násilí použít nechci. Existuje někde nějaký servis, který by to dokázal opravit?
doplněno 25.03.15 10:15:ben - Jasně, kontaktol, nebo něco podobného, případně propojit na tvrdo (ten přepínač až tak moc nepotřebuju). Jenže to bych se musel dostat dovnitř, zvenku není šance. Zatím se mi povedlo přes telefonní číslo v návodu a následujích několika odkazů spojit se servisem, kde to kdysi opravovali. Už neopravují, nejsou náhradní díly. Poradit jak to otevřít taky nemohli, údajně to výrobce zakázal. Ale technik mi aspoň odkázal na YouTube. Tam jsem skutečně našel video, podle kterého jsem objevil 2 ukryté zaplombované šroubky. Takže už zbývá jen sehnat speciální šroubovák (snad miniaturní imbus) a risknout, že se to povede.
Dobrý den, servis je většinou uveden v návodu nebo záručním listu - tak, nejdříve hledat snad tam. Jinak, já bych ještě zkusil prostříknutí spínače Kontaktolem. Zdravím!
doplněno 25.03.15 10:29:magdon - no, to je fakt, že takto by se tam Kontaktol správně nedostal. Ten šroubek tam bude asi podobný jako je u HDD (taková hvězdička). To jsem povoloval špičkou nože, protože jsem také neměl potřebný a vhodný nástroj. Ono by to nemuselo být moc nadoraz.
doplněno 25.03.15 13:09:magdon - tak, to Vám gratuluji k úspěšné opravě. Ten Kontaktol je dobrý pomocník.
A myslím, že torx je ta hvězdička jako u HDD.
doplněno 25.03.15 13:34:magdon - tak, já jsem ještě Kontaktol neochutnal. Ale, když říkáte, že nic moc, tak to ani nebudu zkoušet a nechám si ho jen na ty kontakty .
Tak se to povedlo. Šroubky byly skutečně miniaturní "torx", ale šly povolit hodinářským šruobováčkem 1,2 mm. Záskočky jsem neulámal, ploché kablíky neutrhal, displej nerozbyl a se značným vypětím se mi podařilo vpravit kapku kontaktolu do pouhým okem sotva viditelného přepínače. Dokonce se mi to povedlo poskládat zase do původního stavu. A FUNGUJE TO! (Možná i líp, než když jsem to koupil
).
ben - Jo, torx je hvězdička, jen si nejsem jistý, jestli je to podle nějaké normy stejná hvězdička jako na HDD (ale to je fuk). Musím ale nesouhlasit, že je kontaktol dobrý (teda na kontakty určitě jo). Musel jsem ho nasát do tenké bužírky a pak vyfouknout do škvírky u páčky přepínače (cca 0,5 x 3 mm), jinak bych ho tam nedostal. Takže jsem ho lehce ochutnal . I v tom nepatrném množství je to horší, než petrolej
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.