Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probíha oprava chyb na disku

Od: michael74568 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat: Koupil jsem si před 1 rokem notebook od Asusu vše fungovalo, až do teďka... počítač se zamrazil, já jsem ho natvrdo restartoval a objevilo se mi Aptio setup utility. Tam jsem dal podle jednoho návodu záložku Boot a povolil jsem Launch CMS a v Security jsem vypnul security settings? Niní my 2-3 dny na počítači běží "Probíhá oprava chyb na disku tato operace může trvat přes hodinu". Mám notebook s windows 8.1. Mohl bych se zeptat v Aptio setupu jsem nevyznám? :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mám dojem, že je to pokračování tohoto dotazu (pokud ne, tak se omlouvám).

Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 24.03.15 17:22:

Pokud jste se "rýpal"v BIOSu, tak na poslední záložce Save and Exit zkuste volbu Restore Defaults a potom (asi) ještě volbu Save Changes and Exit. Po restartu NTB uvidíte výsledek.

doplněno 07.04.15 22:04:

No, nyní Vám to píše, že NTB nemůže nalézt operační systém a nabootovat. Do BIOSu se zkuste dostat hned po zapnutí NTB opakovaným a důrazným mačkáním klávesy DEL (nebo možná F2). Tam zkuste nastavit bootování z HDD jako první - pokud tam bude HDD vidět.

doplněno 08.04.15 19:10:

Ono by bylo asi nejlepší, kdyby se na ten NTB podíval někdo zkušenější - takto to nespravíme.

Možná bude nutné znovu nainstalovat OS (formátovat HDD) a dříve zachránit data. Potom i nastavit BIOS a odladit OS (ovladače apod.). Také Vám řekne, v čem se nemáte příště rýpat.

michael74568
hodnocení

Tento dotaz jsem si četl, ale chtěl jsem udělat nový, protože jsem se předtím rejpal v Aptio setup utility

michae
hodnocení

Nyní mi to píše "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Do biosu nevím jak najet... omlouvám se za to, že jsem byl neaktivní

michael74568
hodnocení

Jak nabootovat z HDD? To tam mám dát dvd s programem?

smajl159*
hodnocení

Tak do dám svému kamarádovy, ale jinak díky :)

hno
hodnocení

0x

Počítač restartujte, když to nepůjde, znovu ho čudlíkem vypněte.

michael74568
hodnocení

Už jsem ho x krát skoušel restartovat :(

hno

A ta oprava nemá možnost storna?

michael74568
hodnocení

nemá... při zapnutí mi to ukáže jméno výrobce a ta oprava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]