Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows movie maker 2.6 blbne - nebo já?

Od: sonyboj* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, předem chci všechny rádce upozornit, že nejsem počítačový odborník a moje ovládání PC je na uživatelské úrovni. Proto prosím svoje rady tomu uzpůsobte. Děkuji.

Dostal jsem od známé několik videosouborů, které jsem z MOV převedl na Avi, WMV a MP4. Začal jsem jen s Avi soubory. Zařadil je za sebe, nastavil prolínačky, vytvořil titulky a přidal hudební podkres. Když jsem to vše měl hotové, dal jsem příkaz k uložení videa do počítače. Ukládání se spustilo, ale po 8% se přerušilo s hláškou, že na disku není dost místa, nebo soubory nejsou dohledatelné. 500Mb na disku asi nebude pro video o velikosti 200Mb asi málo a soubory byly načtené v Movie makeru. Zkoušel jsem to rozdělit na menší kousky, řádově na čtvrtinu a udělat několik dílů toho videa, ale výsledek byl stejný. Proto jsem potom konvertoval video i do jiných formátů, s nadějí, že by to mohlo jít. Ale nešlo. Dřív jsem s tím ale problém neměl. Je to velikostí souborů? Tady je info o mém PC.

doplněno 27.03.15 15:34:

Oprava HD mám již jiný a na něm více než 500GB volného místa.

Windows movie maker 2.6 blbne - nebo já?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

darda
hodnocení

2x

500 MB na disku je kriticky málo místa pro samotný operační systém, natož pro práci s videem.

Buďte vůbec rád, že se Vám systém spustí. Už jsem několikrát formátoval (mazal vše bez zálohy) známým, kterým se disk úplně zasekl.

sonyboj*
hodnocení

Já děkuji za odpověď, ale zároveň se omlouvám. Jsem totální vemeno z kachny. Já jsem před časem nechal vyměnit HD a mám tam volného něco přes 500 GB. Já jsem v tom původním popisu udělal chybu a i když jsem to po sobě četl, tohle jsem přehlédl.

darda

Jestliže Movie Maker hlásí málo místa, asi tak opravdu bude.

Chtělo by to přiložit obrázek o zaplnění všech disků. Možná to ukládáte na ten nesprávný.

Windows movie maker 2.6 blbne - nebo já? #2
sonyboj*
hodnocení

disk (C:) 141 GB volných , disk (D:) 526,3 GB volných. Mám 1TB disk a zpracované věci ukládám na dlaší externí disky, abych měl volnou kapacitu v PC.

darda

Tak mě napadá, jestli to ještě neukládáš v nějakém nekomprimovaném formátu. To potom gigabyjty také mizí velmi rychle.

Možná také narážíš na omezení souborového systému FAT32. To je tuším 2GB soubor nanejvýš. Ukládej na disk s NTFS.

Sám movie maker nepoužívám, takže nevím, co k uložení nabízí. Kdysi jsem ho zkoušel, ale tvrdošíjně mi 16:9 deformoval na 4:3, tak jsem s ním rychle skončil.

sonyboj*
hodnocení

Ukládá to ve formátu WMV , je tam možnost nastavení velikosti videa. Tohle jsem měl nastaveno jen na malé rozlišení. 320 x 240. Ale dřív jsem dělal sestřiohy podstatně větší a ve vyší kvalitě a šlapalo to. Snad jestli to mohla takhle změnit nějaká aktualizace windows? Ještě začátkem roku to šlo.

Možná kdyby byl nějaký jiný Free program v češtině?

darda

Píšeš v otázce, že soubory nemusejí být dohledatelné. Možná, že tam mezi zdroji používáš i nějaký formát, který movie marker nepřečte a nezpracuje. Hláška o málu místa je v tom případě mylná a matoucí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]