Nejste přihlášen/a.
Zdravím,po vyjmutí nepotřebných 2ks HDD z počítače,pokusu nainstalovat Win XP a po nějakém šťourání v Biosu,kde jsem měnil disable za enable,se mi podařilo počítač rozchodit. Jenže po zapnutí musím stisknout klávesu F8,najede okno"Please select boot device",dál musím šipkou sjet na HDD 5 a potvrdit Enter.Teprve potom mi najede Windows.Neví někdo,jak zařídit,aby v okně zůstal řádek s tím HDD 5 i po vypnutí počítače a jeho následným zapnutím?díky
Musite nastavit v biosu poradi bootovani. F8 je rucni volba, auto aticky to pojede od CD rom, HDD:PS...
Jaky mate bios?
Advanced BIOS Features - Hard Disk Boot Priority - zadat Vas disk na First Boot Device (Page Up / Down)
doplněno 23.03.15 15:02:Muze take byt v Boot - Boot device Priority. Podle napovedy poznate cim emnit (sipky, + a -, nebo uz zminene nahore)
Nezapomente ulozit nastaveni pred tim, nez z Biosu vyskocite
doplněno 23.03.15 15:07:asi mate american megatrends bios - takze to, co jsem psal jako prvni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.