Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s oddíly na disku Win XP

Od: nestastny odpovědí: 7 změna:
Zdravím všechny rádce. Dnes jsem se po nějaké době rozhodl zprovoznit starý pc. Při instalaci Win XP Pro jsem disk rozdělil na dva oddíly. Jeden oddíl jsem nastavil na 5GB a druhý jsem nechal být, takže v něm je zbývajících cca 70GB. Na ten oddíl s 5GB jsem nainstaloval systém a vše šlo jak má. Když tu najednou jsem si všiml, že na C: jsou volné 3GB a zaboha nemůžu najít způsob jak získat zpět zbývajících 70GB. Předem děkuju za vaše rady :) už jsem u toho chytal nerva

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že ti úplně nerozumím. Když jsi nainstaloval na malej oddíl systém, tak se sám od sebe nezvětší. Nebo ti nerozumím.

nestastny
hodnocení

počítal jsem s tím, že se systém nainstaluje na oddíl, u kterého jsem nastavil kapacitu 5GB a zbytek budu mít normálně přístupný. Zkrátka že v Tento počítač se mi zobrazí prázdné C: a na D: bude nainstalovaný systém

Problém s oddíly na disku Win XP
A jaký důvod máš žes nenechal klasicky C jako systémový disk?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já dotaz pochopil tak, že máte v PC HDD (asi) 80 GB. Při instalaci OS jste HDD rozdělil na C a D. To C jste i naformátoval a tam nainstaloval OS. Ovšem, ten oddíl D není patrně zformátován a proto ho OS nevidí. Takže, naformátovat oddíl D. Zdravím!

doplněno 20.03.15 20:20:

No, ono to D tam ještě není - to vznikne až po formátování.

hodnocení

0x

Ty jsi asi jen rozdělil disk, ale nevytvořil jsi na tom rozděleným disku oddíly. Instalační procedura si vytvořila na prvním místě oddíl, kam se nainstaloval systém a tu druhou část nechala bez povšimnutí. Zkus dát do mechaniky znova instalační placku a koukni se jak to vypadá. Když tak vytvoř druhý oddíl.

praivo*

Proč instalačku? Tohle by měl zvládnout i Správce disků (diskmgmt.msc), případně, jestli to XPčkový neumí, nějaký jiný program, např. Easeus Partition Master.

edit:// Pardon, nevšiml jsem si příspěvku níže.

hodnocení

0x

taky START - OVLÁDACÍ PANELY - NÁSTROJE PRO SPRÁVU - SPRÁVA POČÍTAČE - SPRÁVA DISKU, na zbytku HDD vytvořit oddíl D pokud tam není a zformátovat... a je to..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]