Zdravím všechny rádce. Dnes jsem se po nějaké době rozhodl zprovoznit starý pc. Při instalaci Win XP Pro jsem disk rozdělil na dva oddíly. Jeden oddíl jsem nastavil na 5GB a druhý jsem nechal být, takže v něm je zbývajících cca 70GB. Na ten oddíl s 5GB jsem nainstaloval systém a vše šlo jak má. Když tu najednou jsem si všiml, že na C: jsou volné 3GB a zaboha nemůžu najít způsob jak získat zpět zbývajících 70GB. Předem děkuju za vaše rady už jsem u toho chytal nerva
Obávám se, že ti úplně nerozumím. Když jsi nainstaloval na malej oddíl systém, tak se sám od sebe nezvětší. Nebo ti nerozumím.
nestastny
počítal jsem s tím, že se systém nainstaluje na oddíl, u kterého jsem nastavil kapacitu 5GB a zbytek budu mít normálně přístupný. Zkrátka že v Tento počítač se mi zobrazí prázdné C: a na D: bude nainstalovaný systém
Dobrý den, já dotaz pochopil tak, že máte v PC HDD (asi) 80 GB. Při instalaci OS jste HDD rozdělil na C a D. To C jste i naformátoval a tam nainstaloval OS. Ovšem, ten oddíl D není patrně zformátován a proto ho OS nevidí. Takže, naformátovat oddíl D. Zdravím!
doplněno 20.03.15 20:20:
No, ono to D tam ještě není - to vznikne až po formátování.
Ty jsi asi jen rozdělil disk, ale nevytvořil jsi na tom rozděleným disku oddíly. Instalační procedura si vytvořila na prvním místě oddíl, kam se nainstaloval systém a tu druhou část nechala bez povšimnutí. Zkus dát do mechaniky znova instalační placku a koukni se jak to vypadá. Když tak vytvoř druhý oddíl.
praivo*
Proč instalačku? Tohle by měl zvládnout i Správce disků (diskmgmt.msc), případně, jestli to XPčkový neumí, nějaký jiný program, např. Easeus Partition Master.
taky START - OVLÁDACÍ PANELY - NÁSTROJE PRO SPRÁVU - SPRÁVA POČÍTAČE - SPRÁVA DISKU, na zbytku HDD vytvořit oddíl D pokud tam není a zformátovat... a je to..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.