Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám legální Win?

Od: radkapod* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

předem se omlouvám za svojí pc negramotnost *frajer*, mám pocit že mě někdo ojeb*al.

Mám známého který mi přeinstaloval pc z Win XP na novější, chtěl 1300,- na koupě licence. Když mi konečně po půl roce udělal instalaci a já se po pár hodinách konečně zorientovala v novém systému...koukám jak blázen že mám Win 10 Technical Preview/Zkušební kopie Build. Něco málo jsem o tom našla a píší že : Windows 10 formou/...

Mám to chápat že je to zdarma a já za to zaplatila (+ ještě za práci) *zed*?

Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To co máte nainstalováno je testovací verze nových Windows 10, které zatím nebyly vydány. Jejich oficiální vydání bude tuším na podzim. Tahle testovací verze je zdarma a je určena k veřejnému testování a odstranění posledních chyb. Vašeho známého to nestálo ani korunu.

Požadujte po něm peníze zpět, nebo instalaci legální verze Windows 7 či 8.1.

radkapod*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, moc jste mě nepotěšili ale co se dá dělat *sok*. Zítra mu zavolám.

On si asi fakt myslí že jsem úplně pitomá...nebo jsem *cert*?

Dívejte, to, že něco neznáte ještě neznamená, že jste pitomá. Když tedy ten váš vykutálený soused zakoupil licenci W10 (muhehe), tak ho požádejte o doklad. Pokud by měl na něco nárok, tak maximálně dvě stovky za instalaci. Ještě jsem to pochopil tak, že jste mu dala peníze a on konečně po půl roce udělal instalaci. To bude vykutálenej ptáček...

Pitomá jste, když jste zaplatila 1300Kč za zkušební kopii. Četl jsem, že asi možná upgrade na Windows 10 i z neoriginàlního systému bude zdarma i když třeba to zpoplatnijou.

hodnocení

0x

Legálnost operačního systému WIN si můžete ověřít zde: microsoft.com/...

jokeer*
hodnocení

0x

Hezký večer,

Windows 10 zatím není v oficiální verzi, lze si jej stáhnout ze stránek Microsoftu zdarma. Aktualizace zdarma z Windows 7, 8, 8.1 jsou naplánovány tuším na léto. Jelikož píšete, že jste nezkušený uživatel, tak to vypadá, že Vás někdo napálil, instalovat nestabilní verzi systému nepříliš zkušenému uživateli je blbost.

doplněno 19.03.15 22:18:

Na slabším PC bohatě postačovalo Windows XP, přechod na novější je docela blbost. Příště si instalačku kupte sama a instalaci proveďte také sama, není nic jednoduššího, než klikat na tlačítko další :)

bagar*
hodnocení

0x

Windows 10 opravdu ještě nevyšel. Není to konečná verze, tudíž není stabilní. Já sám mám tento Win na notebooku (spíše ze zvědavosti), ale na stálé používání to není. Dotyčný ji stáhnul na internetu (např. zde z oficiálních stránek windows.microsoft.com/... ), vypálil na DVD a tím to pro něj skončilo. Asi bych much zavolal, a velmi rázně vysvětlil *smich*

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
v první řadě je třeba si uvědomit že za 1.300kc je takřka nereálné aby Vám někdo nainstaloval legální Windows 7. OEM licence se pohybuje cenově kolem 2.000kc + když připočtete práci což mimochodem většinou není jen vložení DVD a mačkání na tlačítko další ale také záloha dat, opětovná instalace ovladačů apod. Tak jste u solidního obchodníka za 2500kc (licence + cca 2hod práce). Nicméně to nic nemění na tom že jste naletěla a hlavně čekat na takovou věc půl roku to je úplně nemyslitelné!
.
Hezký den NutT

radkapod*
hodnocení

Včera jsem se dovolala...prý Win10" zadarmo není, dal mi schválně 10" páč je lepší než 7" a stejně by se to za půl roku předělávalo na lepší, on je prý vývojář Microsoftu a rozumí tomu víc než já ale když chci starý 7" tak mi je tam dá.

Trvala jsem na Win7" na kterých jsme se dohodli a na instalačním dvd. Ještě mám chtít něco aby se mnou zas nevyj*bal? Ale jinak s ním končím...

Jinak, zálohy dat nedělám, mám vše na ext.disku. Avast, BSplayer, Zoner Foto Studio, Mozillu, záložky ...dokážu sama. Ale sama udělat instalaci bych nedala ani stylem "další-další..." *nevi*

Já jsem stejně takovej poctivej blbec, sama bych neprodala cibulku s virem raději to vyhodím a furt mám pocit že se mnou lidi (ani to slovo psát nebudu)...v práci, doma...*zed*

jokeer*

Říkala jste, že jste platila 1300 Kč, nicméně nejnižší cena Windows 7 převyšuje tuto částku, koukněte se zde. Dá se říci, že si pán odnesl 1300 Kč za to, že Vám nainstaloval testovací verzi zdarma. Jsem zvědav, co Vám tam nainstaluje teď, jestli se bude jednat o koupenou nebo pirátskou verzi OS.

bagar*

Tak ten Vám pěkně kecá. Win10 JE zadarmo a zatím rozhodně není lepší než Win7. Je to pořád testovací verze, nejsou vychytaný chyby, není stabilní apod. To, že je vývojář Microsoftu se mi taky nechce věřit, pokud ano, tak to teda potěš pánbůh *ee* A hlavně, pokud by jim opravdu byl, věděl by, že Win10 je zatím zadarmo. Jinak ceny sedmiček začínají zhruba na 2000Kč, takže netuším, co vám tam chce za 1300 nainstalovat.

samouk*
hodnocení

0x

Pánové,říkejte si co chcete,mezi sebou,ale neříkejte to nahlas.Opravdová skutečnost je taková,že jakýkoliv opravář,at už legální nebo nelegální si nebude s vaším počítačem,hrát jen tak,pro svou zábavu a je lhostejné o jakou operaci jde.Ze svých vlastních skušeností je běžná cena 1000 kč za reinstalaci počítače v servise.To je základní cena a když k tomu připočtu odměnu za práci,tak kolik myslíte,že to bude stát,když je dnes volný finanční trh.Hrát si s vaším počítačem zadarmo,nebo za pár korun může jen váš kamarád,nebo soused,ale sotva někdo jiný,zvláště je-li to člověk od fochu,pro kterého je to běžná práce.Je to smutné,ale je to tak. Samouk

jokeer*
Pan si měl nechat zaplatit za legální Windows 7 a připočíst si k tomu náklady za cestu a práci, místo toho nainstaloval nezkušenému uživateli zkušební, nestabilní verzi Windows 10. V tomto případě to nahlas říkat budu, protože takový člověk není čestný. Zajímavé bude co se stane teď, snad se sem tazatel vrátí a příběh dopoví :)
radkapod*
hodnocení

Tak to dokončím...po mém telefonu jak jsem psala výše, se opět více jak týden neozval a nezvednul mi telefon. Zavolala jsem svému spoluhráči který mi "vývojáře Microsoftu" doporučil, vše mu vysvětlila...no a nakonec mi přivezl předevčírem, bez jakéhokoliv vysvětlení peníze. Nebo spíše po více jak půl roce.

Ted ještě něco našetřit a raději to dám opravdovým odborníkům (sice dražším).

Mimochodem W10" se mi začali při každém vypínání restartovat *bzum*

Hlavně, že to nakonec dobře dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]