Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, patrně ten, který budete obsluhovat jen sama a také ho čistit a udržovat.
Hlavně vyčistit hned po odhlášení z internetbankingu (a přihlašovací údaje si do PC nikam neukládat). Zdravím!
doplněno 19.03.15 20:14:Já mám Firefox a tomu také věřím.
doplněno 19.03.15 20:15:Omlouvám se, myslel jsem si, že jste ta Lada, ale Vy jste ten Láďa .
jardik - pokud myslíte vnitřní poštu, tak musíte být nejdříve zaregistrován. Jinak si založte novou otázku a snad bude zodpovězena.
Souhlasím s předchozími radami. Navíc upozorním na možnost problémů s internetovým bankovnictvím v případě používání nejnovější verze prohlížečů (přestože banky tvrdí opak). Vyjde-li nová verze prohlížeče, je podle mých zkušeností lepší několik týdnů počkat a pak teprve ji nainstalovat, nebo zůstat u verze o jednu až dvě starší.
Já jsem dlouho používala Firefox ESR 17.x, teprve před necelými dvěma týdny jsem nainstalovala verzi ESR 24.7.0 (aktuální je tuším ESR 31.x) ...
Problémy s nefunkčností nebo s omezenou funkčností internetového bankovnictví nemusí mít každý. Mám starší HW, takže jsem s instalací novějších verzí programů radši opatrná. (Párkrát jsem kvůli tomu musela přeinstalovat systém.)
Když jste u té bezpečnosti. Dejte si pozor na internetové bankovnictví KoB. Kdo ho používáte s certifikátem v souboru. Pokud se chcete přihlásit, musíte mít soubor s certifikátem a vložit jej do prohlížeče. Takže příště už soubor mít nemusíte. Pokud tohle uděláte kdekoliv jinde než doma, tak v tom počítači certifikát zůstane uložený. Přicházíte tak o jeden z bezpečnostních prvků. Zabránit se tomu dá při dotazu na načtení souboru s certifikátem, odškrtnout vpravo nahoře zatržítko, kterým si volíte jestli vložit nebo nevložit certifikát do prohlížeče. Bohužel to musíte udělat pokaždé, když nechcete. Implicitně je tahle volba totiž zapnutá. Takže tak, no.
Při bankovních operacích budou asi všechny prohlížeče rovnocenné, pokud ty bankovní stránky dokážou zobrazit. Lze totiž předpokládat, že bankovní stránky neobsahují žádné lumpárny, takže použije-li se šifrované spojení (to se používá vždy), aby nikdo nemohl přenášená data nepozorovaně měnit, už vlastně na bankovním webu nic nehrozí.
Určité nebezpečí pro bankovnictví by mohlo číhat na nebankovních webech, které mohou nějaké lumpárny obsahovat ať už úmyslně, nebo neúmyslně, někdo doporučuje před bankovními operacemi zavřít a znovu otevřít prohlížeč, během bankovních operací nelézt na jiné weby a po skončení s bankovnictvím prohlížeč zas ukončit. Ale největší nebezpečí číhá asi v přílohách mailů a všelijakých postahovaných programech, tedy mimo prohlížeče.
Další nebezpečí, týkající se všech prohlížečů, spočívá v "ověřování" certifikátu; každý vlastně spoléhá na to, že právě podstrčený certifikát při navazování spojení je platný a opravdu patří dotyčné bance, což je samozřejmě podloženo pouze vírou, ale všichni to tak děláme. Správně by si každý měl obstarat platný klíč banky jiným způsobem, tento ověřený klíč dát prohlížeči k dispozici a ověřovat spojení vždy jen tímto klíčem. Ale to by bylo na jinou debatu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.