Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám koupený nový notebook a přemýšlím, jestli si k narozeninám nedokoupit i nějaký antivir. Můžete mi nějaký kvalitní doporučit?
Dále by mě zajímalo jestli je vůbec důležité kupovat si antivir, když je v notebooku služba Windows Defender. Funguje jako antivir a ochrání mi PC stejně kvalitně? Pokud ano, tak bych si žádný antivir nekupoval.
Děkuji za rady
Antiviry nepoužívám, jede mi doma několik pc, a nikdy nebyl jediný problém. Kdykoli jsem nějaký zkusila, tak mne to přesvědčilo, že antivir je horší než vir.
Věci veledůležité zálohuji, což bych dělala stejně; pokud se mi nějaké PC nezdá (většinou si ho zašaltuje nějaký user v rodině) je mnohem jednodušší přeinstalovat OS než hledat problém.
Mám dokonce povypínané i aktualizace windows, a víte co se stalo? NIC!
Dobry den pokud mate Windows 8 tak Windows defender vas spolehlive ochrani. Pokud mate starsi Windowsy treba sedmicky nebo Visty tak si stahnete Microsoft security essentials coz je totez co novy Windows defender z osmicek. Na rozdil od ruznych jinych antiviru tak nebrzdi system a neslibuje zazraky, neotravuje zbytecnymi hlaskami atd.
Sám MS prohlásil, že MSE není plnohodnotný antivir a uživatelé mají zvolit jiné řešení. Osobně doporučuji Comodo Internet Security Premium (bezplatný, neotravuje reklamami a znatelného zpomalení jsem si taky nevšiml, navíc obsahuje firewall).
No dobře, tak to odvolali, ale to nic nemění na tom, že MSE není pořádný antimalware: av-comparatives.org/...
Windows defender nebo Windows essentials jsou nedostatečná. Po roce mi užívání jsem měl zcela zavirovaný NTB. Používám německou Aviru ve verzi FREE, zcela v pohodě. Zde odkaz stahuj.centrum.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.