Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je potřeba antivir?

Od: honzakvapil odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám koupený nový notebook a přemýšlím, jestli si k narozeninám nedokoupit i nějaký antivir. Můžete mi nějaký kvalitní doporučit?

Dále by mě zajímalo jestli je vůbec důležité kupovat si antivir, když je v notebooku služba Windows Defender. Funguje jako antivir a ochrání mi PC stejně kvalitně? Pokud ano, tak bych si žádný antivir nekupoval.

Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám Avast Free antivirus a doposud jsem spokojená.

hodnocení

0x

Od doby, kdy přišly do prodeje Win 8 je provozuji jen s Windows defenderem v kombinaci s MalwareFighterem free od Iobitu a nebyly žádné potíže. Podmínkou je každodenní aktualizace Windows, většinou jen virové báze Defendera.

fex
hodnocení

0x

Stáhni si na narozeni BitDefender Free a budeš spokojený..

esme*
hodnocení

0x

Antiviry nepoužívám, jede mi doma několik pc, a nikdy nebyl jediný problém. Kdykoli jsem nějaký zkusila, tak mne to přesvědčilo, že antivir je horší než vir. *smich*

Věci veledůležité zálohuji, což bych dělala stejně; pokud se mi nějaké PC nezdá (většinou si ho zašaltuje nějaký user v rodině) je mnohem jednodušší přeinstalovat OS než hledat problém.

Mám dokonce povypínané i aktualizace windows, a víte co se stalo? NIC! *cert*

vls
hodnocení

0x

Dobry den pokud mate Windows 8 tak Windows defender vas spolehlive ochrani. Pokud mate starsi Windowsy treba sedmicky nebo Visty tak si stahnete Microsoft security essentials coz je totez co novy Windows defender z osmicek. Na rozdil od ruznych jinych antiviru tak nebrzdi system a neslibuje zazraky, neotravuje zbytecnymi hlaskami atd.

praivo*

Sám MS prohlásil, že MSE není plnohodnotný antivir a uživatelé mají zvolit jiné řešení. Osobně doporučuji Comodo Internet Security Premium (bezplatný, neotravuje reklamami a znatelného zpomalení jsem si taky nevšiml, navíc obsahuje firewall).

vls

Fakt jo? A co je tedy toto: technet.idnes.cz/...?

praivo*

No dobře, tak to odvolali, ale to nic nemění na tom, že MSE není pořádný antimalware: av-comparatives.org/...

hodnocení

0x

Windows defender nebo Windows essentials jsou nedostatečná. Po roce mi užívání jsem měl zcela zavirovaný NTB. Používám německou Aviru ve verzi FREE, zcela v pohodě. Zde odkaz stahuj.centrum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]