Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám rozdělený pc na dva disky,C a D.Cečko mě furt přibývá a přitom nestahuju nanho už nic,asi nějaké aktualizace,ale jde mě oto,že mě už zbývá jen asi 2 gb místa,už je to v červeném a přitom to čistím osotošest windows čističem...co mám dělat?a propo je možné,že je to nějaká vetší chyba?děkuju...PS:na Pc jsem laik
všem moc děkuji...
Systemovy disk (Ccko) se prubezne plni, to je normalni stav. Programy si tam odkladaji ruzne soubory, knihovny, aktualizace, ovladace, strankovaci soubor, cookies, docasne soubory pri prochazeni internetu atd atd. Zkratka je to bezny stav. Doporucuji mit volne misto okolo 10GB (napr kdyz budete prepalovat napr DVD, tak jeho obraz (4,7 GB) se nejdrive ulozi na disk a pote se pali).
Pro uvolneni mista bud odinstalujte nejake nepouzivane programy , pripadne je preinstalujte na disk D, jak Vam bylo uz napsano. Dale si nainstalujte treba program Space monger slunecnice.cz/... ktery Vam hezky graficky zobrazi nejvetsi zrouty mista Dale bych doporucil program Ccleaner slunecnice.cz/... ktery odmaze nepotrebna data (je cesky a ve vychozim nastaveni je uz nastaven tak, ze staci uz jen spustit)
Dalsi uvolneni disku (az nekolik GB) muze nastat, kdyz si presunete strankovaci soubor (nekdy zvany i virtualni pamet nebo swapovaci soubor). To je soubor, kam si PC odklada v tu chvili pro nej nepotrebna data, ktera uz se nevejdou do pameti RAM. Obvykle ma tak 1,5-2nasobek operacni pameti RAM. Nejrychlejsi postup je pravym tlacitkem na Tento pocitac -> vlastnosti -> upřesnit nastavení systému -> záložka upřesnit -> Výkon (tlačítko nastavení) -> záložka upřesnit -> virtuální pamět -> tlacitko zmenit -> odskrtnout fajfku "automaticky spravovat... "-> tim se povoli zmenit disk, cili oznacte disk D -> zaskrtnete "velikost urci system"-> tlacitko Nastavit. Kliknete na C a tam dejte nepouzivat a opet tlacitko Nastavit. Pak restart a uvidite, ze disk se zvetsi o par stovek mega.
Jinak muzete i presmerovat slozku dokumenty na D:. Nemyslim tim presunout slozku. To samozrejme muzete taky, ale jakykoliv program bude ve vychozim stavu stejne odkladat a nabizet slozku c:users profil dokumenty , ale kdyz ji "přemapujete"tak se vse presune na D: a vy ani system nepoznate, ze je slozka jinde. Takze dohledejte slozku, kterou chcete presunout na disku, kliknete na ni pravym tlacitkem a zvolte Vlastnosti. Na zalozce umisteni zmente cestu a tlacitko presunout. Pokud slozka na cilovem umisteni neni, system ji vytvori. Pokud tam je, tak je slouci. Presunout takto muzete i plochu, hudbu, videa, stazene soubory...
Dobry den, chyba to urcite neni. Zkontroloval by jsem manualne ruzne tem soubory ve Vasem profilu uzivatele. Mozna je to promazane a mozna ne. Jakou verzi WIN pouzivate? Nejspis pouzivate nastroj vycisteni disku, ktery by to mel promazat, ale kdo vi.
Cistite take prohlizec internetu?
Odinstaluje programy, ktere nepouzivate, ty budou nejspis take na disku C: Popripadne je muzete prinstalovat na disk D:. Jak to vypada, tak jste uplne neodhadl velikost disku
Na co se ptate konkretne? Nejspis uvolneni mista na Disku?
Jeste me napadlo, ze se da partition zvetsit, jen je tam riziko, ze se to nepovede a system uz nenabehne. V minulosti jsem to delal pro win XP a slapalo to bez ztraty dat, ale pred tim jsem delal bitovou kopii disku.
trocha počtení k problematice - vč. rad - chip.cz/...
Zkuste si to přečíst a zhodnoťte, co se vám vlastně bude líbit víc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.