Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kino a externí disk

Od: gamapolis® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Mám DK Sony DAV TZ230 s možností připojení USB.Flashky přehrávám normálně,ale jde mi o to jestli si mohu koupit externí disk s kapacitou 1T popř.500G.V návodu který mám a přikládám i odkaz ke stažení ,není zmínka o kapacitě připojeného USB zařízení .Zaujal mě akorát kousek z návodu z kapitoly o odstraňování potíží-část pro USB:

Soubor nelze přehrát. . Přípona nebo formát souboru není správný. Viz část "Disky/soubory na USB
zařízení, které lze přehrávat"(strana 27).
. Zkontrolujte nastavení položky [MEDIA] (média) (strana 55).
. Systém je schopen přehrávat soubory uložené ve složkách do osmé úrovně
stromové struktury.
. Ujistěte se, že je na disku zaznamenáno max. 200 složek.
. Ujistěte se, že je ve složce uloženo max. 150 audio souborů/souborů obrázků
JPEG

No a třeba na 1T se může vejít např.600 filmů.Mám to chápat tak,že jich můžu mít max.200 a končím bez ohledu na kapacitu,o které tam není zmínka?

Ještě taková věc,ale mimo dotaz.V návodu se píše,že lze přehrávat pouze soubory na disku naformátovaném na FAT16 nebo FAT32.Já je nám na FAT 32,ale jedna z 9 flashek ,které jsem postupně kupoval(různé značky)byla už z výroby naformátovaná na NTFS aniž bych si toho všiml a hraje mi tam normálně.No ale hlavně mi jde o ten externí disk.

Děkuji a tady je odkaz na manuál.Je česky i slovensky.

navodnaobsluhu.sk/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, našel jsem zmínku na internetu, že po připojení ext. HDD WD 1T se na displeji zobrazí, že zařízení není podporováno. Já bych tomu věřil. Další věc je, že by to měl být ext. HDD s vlastním napájením, protože ho "síla" USB portu v přístroji nemusí ani roztočit.

Vy si ten ext. HDD můžete pořídit, vyzkoušet a potom ho použít třeba k PC. Zdravím!

doplněno 18.03.15 23:13:

To vlastní napájení ext. HDD má tu nevýhodu, že máte o "drát" navíc. Ale, zase máte jistotu, že s připojením, resp. napájením nebude nikde problém. HDD s větší kapacitou má vyšší nároky na ten odběr elektřiny, tak bych to volil takto. Také je možné použít ten připojovací kabel do USB zdvojený a tím si obsadíte dva porty USB v zařízení (ale, HDD nepotřebuje vlastní napájení). Jak jsem psal, já bych volil s tím napájením.

hodnocení

Díky za odpověď.Ještě jsem se chtěl zeptat,to vlastní napájení platí pro to kino nebo i pro notebook.Externí vypalovačka přes USB napájení jede normálně.Díky

kangaroo*
hodnocení

0x

Kupte si NAS, tedy pokud to domací kino podporuje LAN a DLNA. Pokud ne, tak jste zvolila špatný produkt. Dneska NAS nebo NAS+multimediální centrum(XBMC,Plex,..)+rychlý Internet je jediná správná volba vše ostatní je krok zpět nebo do stran :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]