Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat fotku jakoby tužkou?

Od: rotorod® odpovědí: 11 změna:

dobrý den

mám jednu fotku obličeje. Chtěl bych to nějak udělat aby to vypadalo jako je fotka na teto poštovni znamce. Prostě že je to černobile a jakoby kreslene tužkou. Nechci 100% přesnost ale cca podobně.

(dělám jednu obálku pro znameho a chci tak dát jeho fotku jako poštovní známku, ale jak ji tam dám barevnou tak to nebude ono...)

v čem to udělat? mam photoshop ale nevim jakou fuknci bych měl použit, nic jsem nenašel...nevite o něčem třeba jinem programu? nebo kde?

děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste program GIMP - tam fotku odbarvit nebo udělat černobílou. Ale, je to program složitější pro začátečníka (zase toho umí hodně). Je tam řada filtrů a možností úprav obrázků i možnost úprav nebo vytvoření anim. GIFů. Zdravím!

P.S. Ve Photoshopu to musí jít udělat také (je třeba zkoušet a učit se).

slunecnice.cz/...

doplněno 17.03.15 09:59:

Tady jsem si to zkusil v GIMPu (zbytek si asi doladíte):

doplněno 17.03.15 10:36:

rotorod - také záleží na možnostech nastavení toho použitého filtru - tam se dají dělat "zázraky".

Jak udělat fotku jakoby tužkou?

joudic*
hodnocení

2x

Photoshop > Image > Desaturate (CTRL+SHIFT+U) > Filters > Sketch, Pencil apod ..pokud PS nemate, tak tady je online photoshop.com/...

doplněno 16.03.15 19:19:

Pripadne Illustrator, prevest foto na krivky (Vectorize)

doplněno 16.03.15 19:44:

@momo Photoshop > Image (Obraz) > Adjustment (Prizpusobeni) > Desaturate (Odbarvit) (CTRL+SHIFT+U) > Filters(y) - Photocopy (Fotokopie) > Levels (Krivky) (Ctrl+L) :)

doplněno 16.03.15 20:52:

no vida jak se to rozjelo *smich*, kdyby tazatel dal rovnou foto, tak uz to ma davno hotovy ;)

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #2

romann*
hodnocení

0x

V Zoneru to je : načíst obrázek - Editovat - Efekty - kresba tužkou...

Myslím si, že Photoshop i Gimp to umí a přístup bude obdobný

jofa*

V Zoneru to není ono. Špičkově to jde v Tiffen Dfx ( stovky možností). Nevím jestli je také zadarmo.

doplněno 16.03.15 20:36:

joudic: Paráda. Zkusil jsem to v Tiffenu Dfx a tak ji taky přikládám abych tvrzení doložil. Samozřejmě jde vše doladit.

joudic: Paráda. Zkusil jsem to v Tiffenu Dfx a tak ji taky přikládám abych tvrzení doložil. Samozřejmě jde vše doladit.

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #3
Jak udělat fotku jakoby tužkou? #4
Jak udělat fotku jakoby tužkou? #5

momo*
hodnocení

0x

V programu GIMP. Ale pokud neumíte tak to bude trvat déle... M.

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #6

hodnocení

dobrý den

ja to zkoušel v tom photoshopu a zoneru dle navodu, ale ta fotka je pořád furt celá tmavá a neumím jí vysvětlit, aby zustaly jen obrysy tváře...prostě tak jak vzor...jestli by tedy někdo byl ochoten mi takto pomoci a udělal by návrh...budu jedině rád a vděčen

to už je fotka bez barvy, akorát mužete sejmout to černé pozadí

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #7
Jak udělat fotku jakoby tužkou? #8
jofa*

pokud toto vyhovuje v Tiffen Dfx. Dvě verze.

doplněno 17.03.15 10:08:

Druhá verze

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #9
Jak udělat fotku jakoby tužkou? #10
Jak udělat fotku jakoby tužkou? #11
jofa*

Tak tady je ta druhá verze. omlouvám se za zmatek.

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #12

hodnocení

děkuji uživatelům ben a jofa za jejich čas a tvorbu. měl bych to využít.

P.S. asi zaleži taky na světlosti té samotné fotky že? že jedna fotka jde udělat uplně super a jiná třeba už nejde tak lehce...je tomu tak?

ještě jednou díky

jofa*

Samozřejmě záleží na fotce ale mnoho jde doladit. Tady Vám posílám ještě vylepšenou. Ty černé lemy nejsou tak nápadné.

doplněno 17.03.15 11:02:

Tak naposled. Nelíbila se mi ta odsazená brada, tak jsem to ještě upravil.

Jak udělat fotku jakoby tužkou? #13
Jak udělat fotku jakoby tužkou? #14

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]