Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okna mizí za okrajem obrazu monitoru

Od: zoom* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, poradí mi někdo jak na problém s monitorem?

Problém je v tom, že mi za pravý okraj monitoru mizí jak myš, tak už někdy i okna programů... Momentálně tam mám "zmizelý" Skype, který normálně vidím na liště, ale po otevření prostě zmizí za okrajem monitoru a nemůžu ho dostat zpět... Fakt nevím co s tím... Poradí mi někdo?

Děkuji!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemáš moc roztáhnutý obraz? Našteluješ to na monitoru

zoom*
hodnocení

Nemám... To bych si udělal sám, ale ten problém je někde jinde... Na monitoru to udělat nejde... Když stáhnu obraz na minimální šířku, tak se mi ukazatel myší na levém okraji zastaví o hranu okna, ale na pravém prostě pokračuje dál... Jako by tam ten okraj nebyl...

Co třeba aktivovaný druhý monitor?

sasdax*

Taky si myslím že to bude funkce Dualview.

zoom*
hodnocení

To zkusím. Kouknu na NVIDIA, jak tam mám nastavené monitory...

al*

Jo, mi to tak funguje taky a nikdy jsem o tom nepřemýšlel, že by to mohl být problém. A nejen vpravo, ale i dolů. Když tak by možná šlo zkusit to "zapadlé" okno skype naslep "chytit myší", protože ten obraz nejde do nekonečna a okno nemá nulovou velikost, ale je omezená ta šířka za okrajem, tak by to během několika (myslím, že víc než deset jich nebude třeba) pokusů mělo být vyřešeno.

Nevšiml jsem si, jaký je operační systém v počítači se zmiňovaným monitorem, ale jde-li o Vistu, pak by mohlo pomoci "přepínání oken", minimálně k lokalizaci zapadlého okýnka. Načež to bude chtít dát trochu pozor, kam okno je zasouváno, protože nic se neděje samo ani bez jakékoli příčiny.
Hezký den.

mirek3*

Nee, je tam ale není vidět. Soustřeďte se. Dole je vodítko a část obrazovky je jako za monitorem. Odtáhněte vodítko doprava, dostanete konec pravé strany a pak pozorně sledujte šipku myši. Jede po pravé straně, nahoru - dolů, ale

"je vidět jen malá čárka, ale opravdu jen malá čárka a bylo by to falešné, kdybychom tvrdili, že tam není."

Kdo to řekl?

al*

Co tím chtěl básník říci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]