Nejste přihlášen/a.
Už mě to začíná hodně štvát. Mám několik tiskárna - stále nějaký problém. Po zkušenost z minulosti, kdy jsem chodil nové cartridge kupovat na čtyřikrát, než to pasovalo a fungovalo, chodím nyní do specializovaného obchodu a to rovnou s tiskárnou. V podstatě v tom shopu se servisem mám pernamentně vždy jednu tiskárnu s nějakým problémem.
Provoz tiskárny stojí velký peníze a ještě s tím je tolik starostí. Před týdnem jsem si vyzvedl tiskárnu ze servisu. O víkendu jsem na ní v pohodě tisknul, pak se objevila hláška: "chyba tiskové kazety" - zkusil jsem tedy běžné věci, jako vyndat / zandat kazetu, očistit kontakty, atd. Myslím, že mohl dojít inkoust. Na základě rady z netu jsem vyndal obě cartridge a zkusil přejet po ubrousku, zda dělají barevnou stupu. Barevná ano, ale černá vůbec. Dnes jsem si tedy koupil takovou tu doplňující sadu. Patlal jsem se s tím snad hodinu, prsty mám z toho do černa, ničím to ani nejde dolu a tiskárna stejně nefunguje. Po době se mi podařilo zařítit to, aby ikoust "vytékal" byla tvořena černá stopa na ubrousku. Pak jsem mechanicky očistil kontakty na kazetě a už to vypadalo jako zázrak. Ale po bezproblémovém vyčištění jednoho listu je vše zase při starém. Dočetl jsem se, že někteří výrobci mají v čipu kazety nastavené tzv. "kur****o", které umožňují tisk doplňovaného inkoustu jen po malou dobu a pak to zablokuje.
Nenapadá někoho co s tím, krom běžných úkonů?
kolik listů je vytištěno jednotlivými tiskárnami, nebo lépe, jak jsou staré? řešil jsem stejný problém s HP Officejet 4500, pomohlo až vypnutí hlídání cartridge v "servisním menu"; projevovalo se to stejně jak u vás; u novějších tiskáren se hlídá i datum expirace (i exspirace) cartridge...mám návod pro HP 4500...mohu poslat, případně napsat i tady...běžně plním už roky...
doplněno 16.03.15 21:10:tady jsem našel návod na reset tiskáren EPSON, snad někomu pomůže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.