Nejste přihlášen/a.
Čus lidi , chci si převést pár alb na cd z formátu flac , konvektor mám , jen by mě zajímalo jaké jsou rozíly v nastavní bitů na sampl a frekvenci , audio CD mají 16bit 44100Hz ,ale jsou tam vyšší možnosti , až do 24bit 192000Hz to by znamenalo lepší kvalitu v mém CD přehrávači ,dokázal by to přehrát , nebo by to bylo na zesilovači? .
Dík za postřehy
Dobrý den, tak pozor - musíte si zjistit, jaký převodník je v CD přehrávači. Jinak ty vyšší hodnoty nepřehraje. Tedy ani nenačte Audio CD. Těch 24bit možná nevadí, ale jde o ty Hz. Měl jsem rip z SACD ve FLAC a po vypálení na Audio CD si přehrávač ani neškrtl - musel jsem to konvertovat na nižší hodnoty a pak už nebyl problém. Je dobré pro vyzkoušení vypalovat nejdříve na CD-RW a pokud to bude bez problémů, tak potom na kvalitní médium a malou rychlostí (2 - 4). Já mám média Taiyo Yuden a jsem spokojen. Jinak, z FLAC můžete vypalovat přímo na Audio CD. Opravdu dobrého zvuku se dočkáte jenom v případě, že máte odpovídající reprobedny (hlavně směrem do vysokých kmitočtů) - jinak ta konverze nemá moc význam. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.