Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod formátu flac do waw

Od: bucek* odpovědí: 3 změna:

Čus lidi , chci si převést pár alb na cd z formátu flac , konvektor mám , jen by mě zajímalo jaké jsou rozíly v nastavní bitů na sampl a frekvenci , audio CD mají 16bit 44100Hz ,ale jsou tam vyšší možnosti , až do 24bit 192000Hz to by znamenalo lepší kvalitu v mém CD přehrávači ,dokázal by to přehrát , nebo by to bylo na zesilovači? .

Dík za postřehy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak pozor - musíte si zjistit, jaký převodník je v CD přehrávači. Jinak ty vyšší hodnoty nepřehraje. Tedy ani nenačte Audio CD. Těch 24bit možná nevadí, ale jde o ty Hz. Měl jsem rip z SACD ve FLAC a po vypálení na Audio CD si přehrávač ani neškrtl - musel jsem to konvertovat na nižší hodnoty a pak už nebyl problém. Je dobré pro vyzkoušení vypalovat nejdříve na CD-RW a pokud to bude bez problémů, tak potom na kvalitní médium a malou rychlostí (2 - 4). Já mám média Taiyo Yuden a jsem spokojen. Jinak, z FLAC můžete vypalovat přímo na Audio CD. Opravdu dobrého zvuku se dočkáte jenom v případě, že máte odpovídající reprobedny (hlavně směrem do vysokých kmitočtů) - jinak ta konverze nemá moc význam. Zdravím!

dzordz*
hodnocení

0x

Hlavně se podívejte na to, jakou frekvenci má ten flac. Jestli 44kHz, nemá smysl dělat jiný výstup, než 44kHz.

luke237
hodnocení

0x
ja hlavne vubec nechapu, co tady resis. ten FLAC je takova obdoba ZIPu. Je to bezeztratova komprese, takze to proste jen "rozbal" a mas WAV hotovy. Jakekoliv dalsi zmeny a konverze jen zhorsi kvalitu zvuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]