Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po delší době jsem se rozhodl změnit nastavení wifi routeru, respektive chci nastavit heslo. Myslel jsem si, že vím jak na to, jenže jsem si až moc věřil.
Mám za to, že byl postup následující, zjistit IP adresu (přík. řádek- ipconfig- IPv4) a vložit do adresného řádku v prohlížeči. Jenže vždy když to tak udělám, tak mi prohližeč (Chrome i Opera) napíší, že "Tato webová stránka není k dispozici".
Může mi někdo prosím poradit jak to udělat?
Děkuji
U těchto malých sítí se dá skoro spolehnout, že dns a brána je ip routeru.
Pokud to neběhá a router nevypínáš tak ho vypni/zapni. ´Může být zasekaný a proto to nejde.
Reset jde i bez webu, prostě je zezadu reset.
Případně sem vlož obrázek toho z čeho vycházíš tu ip adresu. Koukáš na správné připojení?
Stačí ipconfig a najít Výchozí brána. To je ta IP, co se píše do adresního řádku.
doplněno 11.03.15 20:39:Záleží co to je za router, už jsem potkal i takový, co byl bridge na 192.168.20.1 a po konfiguraci na router 192.168.1.1
Pokud to nepůjde, zkuste ještě v cmd dát "tracert seznam.cz", první IP by měl být router. Je možné, že poslouchá na specifickém portu (např. 192.168.1.1:1234), ale to by mělo být v manuálu.
Ipconfig Vám opravdu nepoví adresu, na které je webové rozhraní pro nastavení routeru. Ta je napsaná v návodu nebo někde na něm.
Já jsem si 100% jist že jsem na kamarádově notebooku dostal do nastavení routeru, že jsem zadal do pole adresy ip, poté do přihlašovacích údajů admin a poté jsem mohl cokoliv změnit. Jméno routeru, heslo nebo nastavení routeru vrátit do předchozího bodu.
Ale děkuji, podívám se ještě na router. To mě nenapadlo
Zkoušel jsem všechny varianty co jste mi psali a nic nepomohlo. Pořád se ukazuje, že webová stránka není k dispozici. Chtěl bych wifi zaheslovat aby se mi na ni nepřipojovali lidi z ulice.
Ještě se zeptám- nevíte jak je možné, že když podle dsl.cz mám normálně připojení kolem 8 Mbit a chci se dívat na stream v kvalitě 3027 kbps, tak nejde plynule. Seká se to šíleně. Taky mi někdy dsl.cz naměří jen třeba 680 kbit. To jsou přece obrovské rozdíly a není to z ničeho nic ne?
Pochopitelně router při nastavení musí být spojen UTP kabelem z konektoru LAN na síťovou kartu PC
V prohlížeči zadat 192.168.2.1 nevím zda nebyl změněn rozsah adres třeba by platilo 192.168.20.1
Pokud nebylo zadáno heslo tak výchozí je ponechat prázdné
Stalo se mi že to nešlo v Internet Exploreru pomohla Opera
V každém případě vypnout Firewall
doplněno 12.03.15 20:14:Ještě musím dodat, že v PC musí být zapnutý DHCP serwr aby jsi náhodou neměl nastavenou pevnou IP adresu 192.168.20.1 a wwwstránka neměla nadále adresu 192.168.2.1
doplněno 12.03.15 20:16:A při změně odpojit LAN aby IP bylo znova načteno
Firewall mám vypnutý, kabely pochopitelně spojené a uvedená čísla stejně nepomáhají. Pořád to vypisuje hlášku s webovou stránku. Odzkoušeno v Opeře, Chromu i IE.
Asi si na to radši pozvu odborníka
Doufám že router je s PC spojen kabelem a nejedeš přes WiFi. Případně je li to notebook tak WiFi vypnout. V cmd zadej ipconfig/all a napiš zda DHCP je zapnuto, IP adresa přidělena
A v tom config zkus taky ping 192.168.20.1
Pan Belkin píše, že poslouchá na 192.168.2.1
Zde stránka 22 v manuálu pro 4230: routers.cz/...
Podle vlozeneho obrazku brana musi byt nastavena v routeru na 192.168.20.1.
Zkuste dat z prikazoveho radku telnet 192.168.20.1. Treba na tom routeru lze vynout webove rozhrani, nebo mate router porouchany.
Muzu se k Vam pripojit pres Teamwiever a podivat se.
doplněno 13.03.15 10:32:Jasne, jen jsem opravoval prispevek nade mnou. Navic jsem ochotny se podivat osobne.
doplněno 13.03.15 10:33:take jsem nenasel pripojeni pres telnet, ale jen jsem vyhledaval
Mno... hrat si s tim tak dlouho, tak bych uz snad radeji udelal reset routeru, vzal UTP kabel, propojil a musi fachat... opetovne nastaveni zabere max.5 minut. Kabel zapojeny pochopitelne (jak pisete) nemate, protoze vypis z ipconfigu rika neco jineho. IP mate pridelenou porad pro bezdratovy adapter.
Je mozne, ze si nekdo pohral s webovym rozhranim onoho routeru, ale nevim, zda jde nastavit u tohoto typu administrace primo na IP nebo MAC adresu. Muzete tez zkusit proskenovat subnet nejakym ipscanerem a hledat dalsi aktivni IP, ale jak uz tu bylo psano, vetsinou je wwebove rozhrani routeru rovnou IP uvedene ve vychozi brane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.