Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí tato rychlost připojení?

Od: pcguru odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
stačí tato rychlost internetu ke:
1) brouzdání po internetu
2) prohlížení videí - youtube či jinde nějáké seriály
3) videochat - skype
Rozsah rychlostních profilů pro připojení směrem k zákazníkovi: VDSL: 2048
Rozsah rychlostních profilů pro připojení směrem od zákazníka: VDSL: 256 kb/s
Upload je celkem fuk, ale download se mi zdá možná na videa pomalý? Nebo mi prosím řekněte jaká rychlost by byla pro tyto úkony dostačující, zkusil bych si to s nimi domluvit.
díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, odpovídá to nabídce viz odkaz. Tento internet má kamarád na chalupě a tři PC. Pokud se na jednom z nich nestahuje, tak jinak není s rychlostí problém. Skype tam asi nemá, tak u toho nevím. Zdravím!

dsl.cz/...

doplněno 08.03.15 22:12:

pcguru - s O2 se nejlépe dohodnete, až když chcete jejich internet zrušit. Ale, na začátku smluvního vztahu asi ne.

hodnocení

0x

VDSL a takováhle rychlost? To máš zadarmo, nebo ti ještě připlácí že to máš doma? Na běžný internet to stačí, ale jinak bída.

U Skype potřebuješ mít alespon trošku slušnou rychlost od tebe, tedy upload, jinak se to bude sekat, ne tobě, ale tomu druhýmu.

pcguru
hodnocení

Je to internet pro příbuzného. Teď tam zrovna je 22Mbit download 2,5Mbit Upload, ale takováto rychlost je pro něj zbytečná. Pokud by jim rychlost viz nahoře zmíněná stačila, ušetřili by za měsíc cca 300Kč, což za rok dává 3 600Kč - to není málo. Je tam pouze připojeno 1 PC a 1 Android přes Wi-Fi. Ale pokud byste mi řekli nějáké rozumné rychlosti, myslím že bych se s O2 dohodnul.

Na běžný připojení to stačí, problém by mohl být se Skype, protistrana asi bude mít trhaný obraz.

Jaký další tarify mají kyslíci netuším. Já osobně jsem byl nucen od nich odejít, šel jsem do WiFi a mám 10240 / 2048 kbit za necelý čtyři stovky. Za dva roky zatím jeden asi půlhodinovej výpadek.

Obecně bývá nějaká místní WiFi levnější, ale uznávám že drát je drát.

pcguru
hodnocení

já to mám přesně naopak - u mě doma je místní wifi katastrofální - naopak přes o2 mám rychlost stahování dokonce tak o 3Mbit víc než je uvedeno ve smlouvě

hodnocení

0x
Prosímtě se podívej jestli máš na té nabídce kB nebo kb výsledek se liší 8x . Na 256kb poběží Skype jen v textovém režimu. Jestli je v nabídce opravdu jen malé b tak to je připojení na úrovni roku 2000 dneska by odpovídající cena za takové připojení byla maximálně stovka. Jestli chce poskytovatel víc tak ať sí to strčí za klobouk.
Pokud je to nějaké mobilní připojení tak se informuj jaký je FUP limit protože u mobilních operátorů bývá limit proklatě nízko. Pustíš běžný film a při limitu 1GB ho třeba ani nedokoukáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]